×
GadgetsStreaming

Nu kan du streame DR i HD-kvalitet

Danmarks Radio har skruet op for kvaliteten sin streaming. Det betyder, at du nu kan streame alle seks DR-kanaler i såkaldt HD-kvalitet, på både smartphones, tablets, computer, PlayStation, Apple TV og Chromecast. Siden lanceringen i 2014 har vi måttet nøjes med den gammeldags SD-kvalitet.

Opdateringen gælder i første omgang kun DR1 og DR3. De øvrige fire kanaler – DR2, DR K, Ramasjang og Ultra – sendes godt nok også i 720p HD-opløsning, men de vil være opskaleret fra SD. Samtidig er det kun live-udsendelser, der streames i HD – arkivet og tidsforskudt tv sendes indtil videre stadig i SD.

Selv om kvaliteten nu har fået et nøk op, er der stadig utilfredshed hos en del af de mere tech-bevidste brugere. Det skyldes at DR har valgt kun at levere en bitrate på 2,4 Mbit/s, hvilket er noget lavere end hos tilsvarende tjenester. Hos både TV2 Play Live og engelske BBC sendes i op til 5 Mbit/s ob både svensk og norsk tv har valgt højere bitrate end DR.

“DR (og andre) burde efter min mening havde fokus på at kunne levere i mindst 8 Mbit/s ved streaming (i starten ved live TV, gerne med 2-3 timers catch-up), det er den vej vinden blæser,” skriver brugeren Citizen på Flatpanels.dk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.