×
StreamingTophistorie

Hver tredje dansker foretrækker streaming fremfor en tur i biografen

I en ny undersøgelse svarer hver tredje adspurgte, at de foretrækker at se streaming derhjemme, fremfor at tage turen i biografen.

En ny rundspørge foretaget af Kantar, på vegne af Samsung, viser at hver tredje dansker foretrækker at se film og serier via streaming i stuen fremfor i biografen. Hos de unge mellem 18 og 29 år er tallet endnu højere.

To ud af fem (39 procent) i alderen 18-29 år svarer således, at de kommer til at vælge streaming af film og serier derhjemme fremfor at tage i biografen. På tværs af alle aldersgrupper er det 29 procent der foretrækker sofaen.

Læs også: C More rykker ind på TV 2 Play

I følge Samsung, så er antagelsen at biografoplevelsen i langt højere grad kan genskabes via streaming derhjemme.

”Jeg tror, at danskerne generelt har vænnet sig til en TV-oplevelse af højere kvalitet derhjemme, og derfor kan det være en tilsvarende oplevelse at se en ny film eller serie hjemme fra stuen sammenlignet med en biografskærm. Dertil er der de sidste par år også kommet fart på nyudgivelser og premierefilm på streamingtjenesterne, så man fanger stadig nyhedens interesse hjemme fra stuen,” fortæller Magnus Nørgaard, der er TV/AV-talsperson hos Samsung i Danmark.

Undersøgelsen afslører også, at flere og flere bruger TV’et til mere end klassisk TV-kigning. Størstedelen bruger TV’et til streaming og til at se videoindhold, mens 27 procent svarer, at de lytter til musik, 19 procent gamer, og 9 procent ser træningsvideoer. 

Overvejer opsigelse af abonnementsløninger

Der streames altså i stor stil. Alligevel svarer 22 procent, at de overvejer at opsige deres abonnementsløsninger. For unge mellem 18 og 29 år overvejer hele 39 procent dette.

”Jeg tror i høj grad, at vores syn på underholdning er skiftet, og perspektivet er blevet bredere. I dag kan et TV fx bruges til gaming, træning, streaming, til at vise kunst, lytte til musik og meget andet ud over at se traditionelle flow-programmer. Og som en naturlig forlængelse af det bliver danskerne måske mere kræsne, både når det kommer til selve indholdet på forskellige streamingtjenester, men måske i lige så høj grad også TV-produkter, som skal favne flere formål end tidligere.”

Undersøgelsen er foretaget i forlængelse af Samsungs nyeste – og bedste – tv nogensinde. Nemlig Neo QLED 8K QN900C, som håndterer 8K og er tæt på rammeløs. Faktisk består hele 99 procent af fladen af skærmareal. Priserne starter ved 43.999 kroner for 65-tommer udgaven. Vil du have 85 tommer på væggen, er prisen 84.999 kroner.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er udarbejdet af KANTAR i landene Danmark, Sverige, Finland og Norge i perioden 7-14. februar, 2023. Tallene fra Danmark bygger på 1003 respondenter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.