Fremtidens Hjem

Nu kan Sony Aibo snakke med det intelligente hjem

Der er blevet åbnet op for robothunden Sony Aibo, så den kan kommunikere med hjemmets intelligente enheder og fungere som en omvandrende digital assistent.

Nu er der endnu en grund til at starte en folkebevægelse for at få robothunden Sony Aibo til Europa. Sony har netop udsendt en opdatering, der gør det muligt at programmere nye tricks til robovovsen – og der er simpelthen ingen grænser for, hvad man kan få hunden til at gøre. Specielt ser det interessant ud i forhold til intelligente hjem, hvor Aibo kan få direkte indflydelse på enhederne.

Det nye Aibo Developer Program inviterer udviklere til at lave ”tjenester og apps”, der kan bruges sammen med Sony Aibo. I en ret fantastisk konceptvideo viser Sony hvad mulighederne er, med adgangen til robottens kredsløb – og det ser interessant ud. I videoen hjælper Aibo med at holde øje med en mikrobølgeovn, tænde en robotstøvsuger og minde et barn om at køleskabsdøren er åben. Se videoen herunder:

Der er også et mere simpelt program, hvis man ikke har mod på at rode med API’er, nemlig en mulighed for at lave træk-og-slip-programmering, for at fortælle robotten, hvad den skal gøre. Herunder et eksempel på, at man kan få den villige slave-vovse til at hente lommetørklæder, hvis man er snuet og ligger i sengen …

Sony oplyser i FAQ’en, at man ikke kan ændre på hverken ”følelser, karakter eller humør” via programmering – man kan udelukkende lære den nye tricks. Så der er ingen risiko for, at du ved et uheld kan komme til at ændre på vovsens personlighed.

I skrivende stund kan Aibo kun købes i Japan og USA. Hvis du vil have den hjem fra USA står den i 2.900 dollars – knapt 20.000 danske kroner.  

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.