Gadgets

Sony har genoplivet robothunden Aibo

Robot-vovsen er genopstået fra skrotbunken med en imponerede kunstig intelligens – men den koster

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

For mere end ti år siden røg den originale Sony Aibo robothund i mølposen, men nu er den genopstået som en hundehvalp med OLED-skærme i stedet for øjne, kamera i næsen og logrende hale. Den er spækket med sensorer og motorer, så den kan lege og lære, præcis som en hvalp af kød og blod – men den skal heldigvis ikke luftes.

Motoriseret tamagotchi

Som det er tilfældet med andre nutidige underholdningsrobotter – for eksempel Ankis Cozmo, som vi har anmeldt her – er Sony Aibo i bund og grund en motoriseret tamagotchi. Men en imponerende en. Den nyudviklede AI, kunstige intelligens, kan genkende forskellige mennesker og hver Aibo udvikler sig forskellig, alt efter hvordan de behandles.

[tie_full_img]
Sony Aibo
[/tie_full_img]

Herover ses Sony Aibo anno 2006. I modsætning den til model, ligner den nye Aibo en hvalp – og det er med garanti ikke tilfældigt.

Koblet op til skyen

Ligesom den første Aibo, kan Aibo 2017 lege med sit medfølgende legetøj; en bold og et gnaveben. Men den er også udstyret med en mikrofon, der konstant lytter efter kommandoer så vovsen kan udføre tricks. Den kan logre med halen og give pote – og takket være sensorer i kroppen reagerer den på at blive klappet. Takket være et kamera i næsen kan Aibo genkende forskellige individer.

Aibo er også udrustet med en wifi-forbindelse, så den kan kobles på det trådløse netværk. Det er nødvendigt, for Aibo henter løbende sin læring fra Sonys servere i skyen.

Dyr som bare …

Indtil videre er den nye Aibo kun sat til salg i Japan, hvor den kan adopteres for 198.000 Yen – omkring 11.000 kroner. Herefter skal der betales et månedligt abonnement til skyen på 2.500 Yen (139 kroner). Det vides ikke om og hvornår vovsen kommer til Europa.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.

Skriv et svar

Close

Du bruger en Adblocker

Vi lever af annoncer, så overvej venligst at slå din adblocker fra.