TeknologiTophistorie

Nu kræver din netbank MitID

I dag mister de 500.000 danskere, der endnu ikke har oprettet MitID, adgangen til netbankerne.

I dag lukkes adgang til netbank for de kunder, der endnu ikke har fået oprettet MitID. Oprindeligt var det den 30. juni, der markerede sluttidspunktet for at få MitID, men på grund af det store pres i Borgerservice, blev tidspunktet flyttet til den 31. oktober. 

Langt de fleste danskere har dog også oprettet sig, nemlig 4,7 millioner, men et stort antal mangler fortsat et MitID. Ifølge Politiken drejer det sig om 500.000 personer i ind- og udland.

Denne halve million vil altså ikke længere kunne tilgå netbank eller forsikringsselskaber.

Man kan fortsat benytte NemID til alle offentlige og nogle private selvbetjeningsløsninger, men MitID er nu den primære ID-løsning i Danmark.

Har du ikke fået MitID endnu?

Der er stadig mulighed for at få MitID. Der er flere måder at få MitID på:

Få MitID på mitid.dk

Du kan få MitID på mitid.dk, hvis du har NemID. Du skal desuden have adgang til SMS eller e-mail, hvor du vil modtage informationer, som du skal bruge undervejs.

Få MitID med pas

Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice.

Få MitID i Borgerservice

Du kan få MitID i Borgerservice. Husk at bestille tid i Borgerservice og medbring gyldig legitimation.

(Kilde: Digitaliseringsstyrelsen)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.