×
TeknologiTophistorie

Ventetid på MitID aktivering udvides til 24 timer

Nu strammes sikkerheden på MitID yderlige – og som konsekvens bliver det sværere at hjælpe dine gamle forældre med opsætningen.

Sikkerheden på MitID er blevet strammet yderligere. Men det betyder, at det nu er blevet sværere at hjælpe eksempelvis forældre eller bedsteforældre, der er faret vild i systemet. Der er nemlig blevet justeret på ventetiden, når der skal aktiveres en ny app, kodeviser, kodeoplæser eller chip.

Hvor “karensperioden” tidligere har været en time, skal man nu vente i 24 timer. I hvert fald hvis man går gennem selvbetjeningen på MitID.dk.

“Ventetiden er sat op for at reducere risikoen for svindelformer, hvor brugere telefonisk og lignende lokkes af en kriminel til at logge ind og give den kriminelle adgang til – og kontrol over – brugerens personlige oplysninger,” skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Det skal bemærkes, at ventetiden udelukkende bliver sat op for ændringer, der foretages via selvbetjeningen på hjemmesiden. Benyttes der pas eller ansigtsscanning til aktivering via app’en, er der ingen ventetid.

Der arbejdes konstant på at forbedre sikkerheden på MitID-systemet. Så sent som i juni måned blev der indført et ekstra trin med scanning af QR-kode, hvis man logger ind via en hjemmeside.

Inden systemet blev indført, fik det kritik af en række sikkerhedseksperter.

Læs mere: MitID er en ‘skidt løsning’ siger eksperter.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen bruges MitID nu af 5,2 millioner, der hver måned laver cirka 75 milioner transaktioner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.