×
TeknologiTophistorie

Ny opdatering gør det nemmere at aktivere MitID

En opdatering til MitID ruller ud i dag. Den gør det blandt andet lettere at aktivere MitID app, når du for eksempel får ny telefon.

I dag ruller MitID en opdatering ud, som primært introducerer en ny og nemmere måde, hvorpå du kan aktivere MitID app på. Der sker også andre forbedringer i app’en og på MitID.dk.

Mange af os har nok prøvet det. Man får ny telefon og skal have sat det hele op. Førhen betød det timelang ventetid på en aktiveringskode eller scanning af sit pas.

Med de nye opdatering, så kan du kopiere og aktivere en ny MitID app, ved blot at scanne en QR-kode på din eksisterende enhed. Det er ikke blot nemmere, men også sikrere, siger MitID. Det sikrer nemlig at de to enheder befinder sig fysisk det samme sted.

Læs også: Ventetid på MitID aktivering udvides til 24 timer

Udrulningen betyder en udfasning i brugen af aktiveringskoder. Der har været kriminelle typer, som tidligere har formået at lokke disse koder ud af slutbrugerne. For derved at kunne få fuld adgang til netbank og lignende efterfølgende.

Fremover kan du således aktivere en MitID app på følgende tre måder:

  • Ved at bruge den nye funktion ‘Kopiér MitID app’. Her bruges en eksisterende app til at aktivere den nye via en QR-kode.
  • Ved at scanne pas- og ansigt i app’en.
  • Ved fysisk fremmøde på Borgerservice

Øvrige forbedringer til MitID

Opdateringen bringer også en række mindre forbedringer med sig. App’en har fået et løft på brugervenligheden, som blandt andet inkluderer en mere synlig menu og mere brugervenlige beskrivelse på tværs af app’en. Man får nu også en lille vibration, når man succesfuldt har scannet en QR-kode ved login. Det gør det lettere for svagtseende at benytte tjenesten.

På Mitid.dk og selvbetjeningen derpå er der også sket forbedringer. Fra i dag vil man kunne finde flere informationer om sin app, kodeviser, kodeoplæser eller chip. Man kan nu se hvornår hver enkelt enhed er oprettet, samt hvor de senest brugt.

Kilde
Pressemeddelelse fra MitID
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.