×
TeknologiTophistorie

Nu rulles 4K-Youtube ud på Apple TV

De første brugere har langt om længe fået mulighed for at se Youtube i 4K på Apple TV. Men der er er stadig ingen HDR ...

En af de mest ventede funktioner i tvOS 14 er muligheden for at se Youtube-videoer i 4K-opløsning. Men selv om tvOS 14 til Apple TV udkom for flere uger siden, så har vi alligevel måttet nøjes med 1080p, da det også krævede en opdatering fra Youtube. Indtil nu. Nu rapporterer brugere på Reddit nemlig, at Google er begyndt at rulle 4K-funktionen ud.

Der er dog fortsat begrænsninger. For det første er det endnu ikke alle brugere, der har fået muligheden; det lader til at være server-relateret, så det kan ikke klares med en opdatering af Youtube-app’en. Nogle bruger melder også, at det kun virker med beta-udgaver af tvOS 14.2, mens andre hævder at kunne se 4K uden beta-software.

Reddit-brugeren vulcan_on_earth er en af dem, der har fået adgang til 4K og han har både udgivet et billede, ligesom han har testet funktionen af. Det lader til at Apple TV kun viser Youtube-4K i op til 30 billeder per sekund (fps). Videoer i 50 og 60 fps vises i stedet i 1440p.

Apple TV 4K Youtube
Foto: vulcan_on_earth/Reddit

Der er heller ikke mulighed for at vise indhold i HDR. Det vides ikke om det kommer via en fremtidig opdatering.

Husk, at der kun kan ses 4K-indhold på Apple TV 4K – og ikke på den ældre Apple TV HD. Vil du tjekke om du har fået adgang til 4K i Youtube, kan det gøres her:

  1. Tjek at dit Apple TV 4K kører tvOS 14.
  2. Åben Youtube-app’en og find en video i 4K-opløsning.
  3. Start videoen og tryk på Apple TV fjernbetjeningens touchpad.
  4. Vælg det opretstående tre-prikker-ikon.
  5. Vælg ‘Quality’ og vælg 2160p – 4K.

Har dit Apple TV fået 4K-Youtube? Lad os høre i kommentarfeltet nedenfor …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.