×
Teknologi

Ny antenne giver bedre mobilt bredbånd til yderområder

Teleselskabet 3 har i dag lanceret en ny antenne, der skal give bredbåndskunder i yderområderne hurtigere trådløst bredbånd.

Der er godt nyt til de danskere i yderområderne, der har problemer med at få signaler fra det mobile bredbånd. Teleselskabet 3 har siden februar kørt en mobil bredbåndsoffensiv og topper den i dag, ved at lancere en ny antenne, der skal ”sætte turbo på mobilsignalet”. 

– Det er langt fra alle danskere, som har nem adgang til fibernet eller coax-kabler, og for dem kan mobilt bredbånd være det eneste gode og prisvenlige alternativ til en lunken kobberforbindelse, siger David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked, i en pressemeddelelse.

Ifølge 3 kan antennen fange signaler fra master længere væk og kan bedre trænge igennem materialer, der normalt sløver signalet. Den skal gøre op med myten om, at det kun er byboere og dem med en mast i baghaven, der kan bruge mobilnettet til at få hurtigt internet i hjemmet.

– Mange tøver med at prøve mobilt bredbånd, fordi de bor i områder, hvor vi har været begrænset af manglende mulighed for at opsætte mobilmaster, eller fordi deres hjem er bygget af materialer som beton, som blokerer for signalet. Det synes vi selvfølgelig er en skam. Derfor introducerer vi nu et produkt, som kan gøre mobilt bredbånd til et reelt alternativ for endnu flere danskere, siger David Elsass.

Antenneløsningen er todelt. Ud over antennen – der måler 12,5 x 24 centimeter – består den af en indendørs router. Antennen kan fange det bedste signal fra 3’s netværk i en radius på 5-8 km. Til sammenligning er en almindelig indendørs router i stand til at opfange signaler i en radius på op til 4 km under optimale forhold.

Fakta om den nye bredbåndsløsning hos 3

  • Huawei B2368 router og antenne kan købes med 3’s ’Internet til hjemmet’. 
  • Ved køb af et abonnement på ’Internet til hjemmet’ betaler kunderne 33 kr. pr. måned i 40 måneder for Huaweis B2368 router og antenne. Kontantpris 2.699 kr.
  • Internet til hjemmet koster 230 kr. om måneden for 1 TB data. Hvis kunderne bruger 1 TB, kan de vælge at fortsætte med nedsat hastighed på 2 Mbit/s eller tilkøbe mere data til resten af måneden
  • Kunderne kan tjekke dækningen i deres nærområde på https://www.3.dk/abonnementer/dakning/
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.