×
Teknologi

3 er også klar til 5G

Teleselskabet 3 har sikret sig både 5G-licens og frekvenser til at forbedre sit nuværende 4G-netværk.

Teleselskabet 3 har sikret sig mulighed for at udbyde 5G. Ved Energistyrelsens netop afsluttede frekvensauktion har 3 købt licenser til både 700 og 900 MHz frekvensbåndene. Med 700 MHz licensen får 3 mulighed for at udbyde 5G, mens en større portion 900 MHz vil forbedre både udendørs- og indendørsdækningen på 3’s 4G-netværk. Det skriver selskabet i dag i en pressemeddelelse.

De ekstra 900 MHz frekvenser betyder at 3-kunder i landområderne kan se frem til bedre dækning på 3’s eget net. 

– Vi er rigtig godt tilfredse med de blokke, som vi fik med fra auktionen. Vi har haft behov for mere spektrum i de lavere frekvensbånd, hvor vi indtil nu kun har haft 2×5 MHz i 900-båndet. Nu får vi i stedet 2×15 MHz, og det betyder, at vi kan udnytte frekvensernes evner til at øge vores geografiske fladedækning i fx landområder og samtidig også forbedre indendørsdækningen hos kunderne. De vil komme til at opleve højere hastigheder på den baggrund, lover Morten Christiansen, der er CEO for 3, i pressemeddelelsen.

Trods de positive toner måtte 3 dog opgive at få fingrene i 2300 MHz frekvensblokkene, der også skal bruges til 5G, da priserne simpelthen blev for høje for selskabet.

– Priserne blev presset unødvendigt langt op undervejs på grund af den måde auktionen var tilrettelagt på, siger Morten Christiansen.

5G-licenserne er blevet delt mellem de tre selskaber 3, TDC og TT (Telia og Telenor). TDC er det eneste af de tre selskaber der har fået fingre i 2300 MHz frekvenserne.

3 har ikke udmeldt en tidsplan for, hvornår de forventer at iværksætte opgraderingen til 5G.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.