×
Gadgets

Ny Segway kan laves om til en robot

Siden Segway blev introduceret i 2001, har transportmidlet primært levet en ydmyg tilværelse som underholdning for turister i storbyer. Men det bliver der måske lavet om på nu. Den seneste model kan kan nemlig, i bedste Transformers-stil, omdannes til en stemmeaktiveret robot, når du ikke bruger den til at køre rundt på.

Ninebot Segway kan køres som en Segway uden håndtag. Den har en rækkevidde på 30 kilometer, med en topfart på 18 kilometer i timen. Når man når frem til destinationen, tranformerer køretøjet sig til en selv-balancerende robot med arme og en skærm, der udgør det for et hovede. Robotten kan “fornemme” sine omgivelser, genkende objekter, mennesker og stemmer – og et udviklerkit skal sørge for, at der kommer masser af funktionalitet. Styresystemet er Android.

Robotten er udviklet af Intel i samarbejde med firmaet Ninebot, der købte Segway i april sidste år. Den er da også baseret på Intel-teknologier; den drives af en Intel Atom-processor og kamera-“øjnene” er udstyret med Intels RealSense-teknologi.

Robotten forventes at blive realiseret i starten af næste år.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.