×
Gadgets

Nyt superkamera koster mere end en bil

Fire millioner. Det er ikke prisen på Canons nye ME20F-SH kamera, selv om den er høj. Nej, det er kameraets højeste ISO-værdi. 4.000.000. Det gør det muligt for video- og fotografer at optage video og tage billeder i noget nær komplet mørke. Og i modsætning til infrarøde kameraer, kan Canons nye kamera optage i fuldfed farve. Samtidig er kameraet ekstremt kompakt.

ME20F-SH er udrustet med en 2.26 megapixel CMOS-sensor, der har mere end fem gange så stor overflade som de sensorer, der sidder i selv de dyreste digitale spejlreflekskameraer. Således kan der optages helt ned til 0.0005 lux – men desværre kun i en opløsning på 1080/60p/30p/24p. Prikken over i’et ville være, at kameraet kunne håndtere 4K – i særdeleshed når man tager prisen i betragtning.

Kameraet har nemlig en vejledende udsalgspris på 30.000 dollar, hvilket svarer til lidt over 200.000 danske kroner – plus dansk moms og afgifter.

Kameraet sendes ud til december, og selv om prisen nok vil afholde de fleste forbrugere fra at reservere et eksemplar, så kan man jo altid håbe, at teknologien i de kommende år vil dryppe ned i produkter, vi andre kan få råd til.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.