fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Nyt superkamera koster mere end en bil

Fire millioner. Det er ikke prisen på Canons nye ME20F-SH kamera, selv om den er høj. Nej, det er kameraets højeste ISO-værdi. 4.000.000. Det gør det muligt for video- og fotografer at optage video og tage billeder i noget nær komplet mørke. Og i modsætning til infrarøde kameraer, kan Canons nye kamera optage i fuldfed farve. Samtidig er kameraet ekstremt kompakt.

ME20F-SH er udrustet med en 2.26 megapixel CMOS-sensor, der har mere end fem gange så stor overflade som de sensorer, der sidder i selv de dyreste digitale spejlreflekskameraer. Således kan der optages helt ned til 0.0005 lux – men desværre kun i en opløsning på 1080/60p/30p/24p. Prikken over i’et ville være, at kameraet kunne håndtere 4K – i særdeleshed når man tager prisen i betragtning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kameraet har nemlig en vejledende udsalgspris på 30.000 dollar, hvilket svarer til lidt over 200.000 danske kroner – plus dansk moms og afgifter.

Kameraet sendes ud til december, og selv om prisen nok vil afholde de fleste forbrugere fra at reservere et eksemplar, så kan man jo altid håbe, at teknologien i de kommende år vil dryppe ned i produkter, vi andre kan få råd til.

Back to top button