Pixel
Teknologi

Vild videokvalitet fra Canons 120-megapixel sensor

Vi er hermed officielt imponerede over videokvaliteten fra Canons nye 120-megapixel sensor.

I de seneste par år har Canon arbejdet på – og blæret sig med – en 120-megapixel kamerasensor, som firmaet forventer at kunne putte i sit kameraudstyr engang i fremtiden. I dag har Canon udgivet et videoklip, der viser, hvor fantastisk kvaliteten er på videooptagelser, der er lavet med sensoren. Og vi er – undskyld sproget – fandme imponerede.

Sensoren har en effektiv opløsning på 13.280 x 9.184 pixels, hvilket er omkring 60x opløsningen på Full HD (1080p). Nej, der er ikke nogen skærme, der kan vise det, men det giver mulighed for at lave de vildeste digitale zooms i billederne. Tjek selv videoen ovenfor. Optagelserne står så skarpt, at man kan skære sig på dem – også når der zoomes voldsomt ind.

Vi skal ikke forvente at se sensoren i en mobiltelefonen. For det første er den fysisk for stor, for det andet vil den med garanti være rasende dyr, når den engang sendes i produktion. Men hillemænd, det ville være fedt at se sensoren i et DSLR-kamera. Canon selv siger, at sensoren sandsynligvis vil først vil kunne ses i udstyr der bruges til overvågning af store områder med mange mennesker – eksempelvis stadions eller lufthavne.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.