×
GadgetsTophistorie

Rapport: Nikon vil stoppe med at producere spejlreflekskameraer

Ifølge en ny rapport, vil Nikon stoppe produktionen af spejlreflekskameraer, grundet stor konkurrence fra smartphones.

Dagene ser ud til at være talt for spejlreflekskameraer.

Kameraerne i smartphones i dag er blevet så gode, at de nu truer dedikerede spejlreflekskameraer, også kendt som DSLR (digital single-lens reflex). Dette er i hvert fald tilfældet, hvis det står til en ny rapport fra Nikkei Asia. Rapporten peger nemlig på, at Nikon stopper produktionen af DSLR-kameraer inden længe. Canon forventes ligeledes at følge trop i de kommende år.

“Nikons kameraer har tabt til smartphones, som i stigende grad har kraftfulde kameraer. Nikon sigter på at slå dem, ved at tilbyde produkter med flere unikke funktioner.” Skriver Nikkei.

Vil fokusere på mirrorless

Med skridtet væk fra spejlrefleks, vil Nikon i stedet fokusere på mirrorless kameraer. Salget af mirrorless overhalede desuden spejlrefleks i 2022, ifølge Japans Camera and Imaging Products Association. Tilbagegangen for spejlrefleks har altså stået på i nogle år nu.

Mirrorless har også sine fordele, ved bla. at være lettere og mere kompakt end et DSLR. Opbygningen af et mirrorless kamera er også simplere end et spejlrefleks, hvilket gør dem billigere at producere. Endnu en fordel er at mirrorless kan skyde billeder og behandle dem hurtigere, sammenlignet med et DSLR i samme klasse.

Produktion og distribution af nuværende Nikon-spejlreflekskameraer skulle dog fortsætte som normalt, indtil videre.

Sony: Smartphones vil overhale DSLR inden længe

For en måneds tid siden, kom Sony også med den overbevisning, at kameraerne i smartphones vil overhale spejlreflekskameraer indenfor et par år.

“Vi forventer, at stillbilleder vil overstige billedkvaliteten af spejlreflekskameraer inden for de næste par år.” Lød det fra Sony Semiconductors Solution president og CEO, Terushi Shimizu, under en nylig briefing ifølge Nikkei.


Hvad synes du? Kan et mirrorless kamera eller en smartphone erstatte et godt spejlreflekskamera?


Læs også: Rygte: Nintendo Switch Pro kommer senere på året

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.