ElbilerTophistorie

OK lancerer hjemmeopladning til elbiler

Energiselskabet OK lancerer en ladeboks, der gør det muligt at oplade elbilen med grøn strøm hjemme i garagen.

Energiselskabet OK har forlængst meldt ud, at de vil gøre det muligt at oplade elbiler på deres tankstationer rundt om i landet. Men nu lancerer selskabet også mulighed for at få sat en oplader op i privaten. Hos OK forventer man nemlig, at størstedelen af opladningerne af elbiler og plug-in hybrider kommer til at foregå hjemme hos bilisterne selv.

– Når danskerne skal oplade elbilen, kommer det ikke kun til at ske på en tankstation, som man kender fra i dag, men flere forskellige steder. Det stiller en række nye krav til os, som leverer energi til kørsel. Vi forventer først og fremmest, at danskerne kommer til at oplade bilen hjemme, og vi vil gerne levere de løsninger, de har brug for, siger Thor Folmann Krarup, produktchef for e-mobilitet i OK.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I første omgang kan løsningen, som har fået navnet ”OK Ladepakke”, bestilles direkte hos OK, og samtidig bliver den tilgængelig hos udvalgte Hyundai-forhandlere. Den har en effekt på op til 11 kW.

Hjemmeladeboksen er OK’s første på markedet, og kunderne kan med OK Ladepakke tilvælge grøn strøm til bil og bolig, som blandt andet kommer fra danske vindmøller.

– Det er en samlet ladepakke, man som forbruger får med hjem, hvor vi har lagt vægt på muligheden for at koble det sammen med et grønt strømprodukt. Løsningen er samtidig fleksibel, da kunderne kun bliver afregnet for det faktiske strømforbrug. Samtidig kan med fordel lade på de tidspunkter af døgnet, hvor strømmen er billigst, siger Thor Folmann Krarup. 

Ud over løsninger til opladning i hjemmet arbejder selskabet på løsninger, som passer til blandt andet arbejdspladser, indkøbscentre og tankstationer.

Fakta om OK Ladepakke

  • OK Ladepakke er tilgængelig hos alle Hyundaiforhandlere i Nic. Christiansen Gruppen, ligesom det bliver muligt at købe produktet direkte hos selskabet.
  • OK Ladepakke er en løsning, som både kan bruges til elbiler og plug-in hybrider.
  • Hjemmeladeboksen passer til længere tids parkering, og har en effekt på op til 11 kW.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du læser iNPUT – magasinet om teknologi. Husk at tjekke vores hjemmeside, for at læse de seneste nyheder, følg os på Facebook og tjek de seneste videoer på vores YouTube-kanal.

 

Back to top button