Elbiler

OK vil også satse på opladere til elbiler

Energiselskabet OK skriver i et brev til Klimaudvalget, at de er klar til at oplade danskernes elbiler – og få del i regeringens oplader-millioner.

Som vi kunne fortælle forleden, vil regeringen afsætte 50 millioner kroner til ladestandere langs de danske motorveje. Men energiselskabet OK, der med 670 tankstationer er Danmarks største leverandør benzin og diesel, vil også lege med – på trods af, at kæden ikke har nogen tankstationer på motorvejs-rastepladser.

I et brev til Klimaudvalget melder OK sig på banen, for at få del i de 50 millioner kroner, der skal tages fra den grønne transportpulje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Elbiler er en del af fremtidens mobilitet, og derfor ønsker vi naturligvis at være en aktiv spiller på markedet for opladning af elbiler. Vi har allerede en række initiativer i gang,” skriver OK’s administrerende direktør, Jørgen Wisborg, således i brevet, der kan læses i sin helhed her.

Han fremhæver, at OK har 27 tankstationer der ligger i meget tæt forbindelse med motorvejsafkørsler, og de kan i modsætning til såkaldte motorvejsstationer servicere i begge kørselsretninger.

“Disse stationer tjener ikke alene et formål for bilister i deres lokalområde, men dækker ofte i endnu højere grad et behov hos bilister på motorvejen. Jeg opfordrer derfor til, at der udarbejdes et støttesystem, der tager højde for ovenstående. Alt andet ville være konkurrenceforvridende,” skriver Jørgen Wisborg i brevet.

OK, der er en andelsejet virksomhed, har i skrivende stund mulighed for at oplade elbiler på syv tankstationer rundt i Danmark, blandt andet i Skovlunde, Odense og Viby J. Hver stander oplader elbiler med henholdsvis 1×22 kW eller 2×11 kW.

Back to top button