×
ElbilerTophistorie

OK på vej med ladeparker

Inden udgangen af 2025 forventes 30-40 nye OK-ladeparker at stå klar til at kunne levere strøm til ladetrængende elbilister.

Energiselskabet OK tager nu skridtet og vil opbygge et helt netværk af ladeparker, der skal konkurrere mod bl.a. Clever og Tesla. Hidtil har OK udelukkende forsynet eksisterende tankstationer med ladere. Inden udgangen af 2025 forventes 30-40 nye OK-ladeparker at stå klar til at kunne levere strøm.

De to første parker kommer til at ligge ved OK på Lysbjergvej i Vojens og OK på Jyllandsgade i Ikast. På hver lokation opsættes der i alt seks lynladere med to CCS-udtag, der kan lade med en effekt op til 300 kW. Det vil sige, at der er plads til, at 12 elbiler kan lade ad gangen.

I de kommende år bliver det ikke alene ved OK’s nuværende lokationer, at der etableres lynladere, men også ved nyanskaffede grunde. 

– I første omgang kommer vi hovedsageligt til at etablere vores ladeparker langs det danske motorvejsnet og i og omkring de større byer. Ladeparkerne bliver desuden primært etableret i sammenhæng med muligheden for at købe mad og drikke samt toiletfaciliteter. For når bilen skal lades op, har mange måske lyst til at nyde en kop kaffe, mad, snacks eller andet, mens de venter, siger Kenneth Risborg Korsgaard, der er markedsdirektør i OK.

Fokus på brugervenlighed

Ladeparkerne er tegnet i selskabet med Nodo Arkitekter og selskabet fortæller, at de har stort fokus på brugeroplevelsen i udviklingen af parkerne. Flowet omkring tilkørslen til de kommende ladeparker har fået stor opmærksomhed, da det er med til at skabe ro og overblik for kunderne.

På nuværende tidspunkt er OK i forhandling omkring flere potentielle ladelokationer. Ambitionen er, at der skal etableres 30-40 ladeparker ved udgangen af 2025. Til den tid vil OK’s ladenetværk derfor bestå af adskillige tusinde ladepunkter. Men det stopper ikke der, i de følgende år, vil der blive etableret endnu flere ladeparker.

OK er med mere end 675 tankstationer Danmarks største tankstationskæde. Selskabet leverer også ladeløsninger til private og erhverv.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.