×
ElbilerTophistorie

[Opdateret] 500 nye ladestandere på vej til Coops butikker

Energiselskabet OK har lavet en aftale med Coop om etablering af ladestandere ved dagligvarebutikker i hele landet.

I september måned blev der solgt flere elbiler end nogen siden før herhjemme, så der er hårdt brug for opladningsmuligheder. OK, som er Danmarks største tankstationskæde, går med sin hidtil største investering i e-mobilitet sammen med Coop om at skabe det, de kalder “Danmarks bedste lade-netværk”.

Aftalen betyder, at der i første omgang vil blive etableret 500 ladestandere i forbindelse med SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta og Coop 365 over hele landet. Det fortæller selskaberne i en pressemeddelelse. Allerede i januar måned lancerede OK en ladeboks, der gør det muligt at oplade elbilen med grøn strøm hjemme i garagen.

– Målet er at skabe det bedste lade-netværk i Danmark, og aftalen med Coop om etablering af ladestandere i både store og mindre byer, er et stort skridt i den retning, siger Jørgen Wisborg, CEO i OK.

For OK er der tale om en investering på et trecifret millionbeløb i lade-infrastruktur ved Coops butikker. Løsningen vil være “åben” og vil ikke kræve abonnement.

– Vores ladestandere er for alle, og som udgangspunkt skal kunden bare downloade vores app, og så er man i gang, fortæller Jørgen Wisborg.

Hvad pressemeddelelsen ikke fortæller, er hvornår etableringen af de 500 nye ladestandere går i gang – og hvornår det forventes at etableringen er gennemført. Der er heller ingen informationer om, hvor stor ladekaciteten bliver på ladestanderne. iNPUT har skrevet til OK for at få flere oplysninger og artiklen her opdateres, når vi hører fra dem.

[Opdatering 5.10.2021] Ifølge OK’s presseafdeling vil etableringen af ladestanderne gå i gang med det samme og arbejdet forventes afsluttet “frem mod 2024-25”.

“Det er i første omgang fra 22 kW (f.eks- to AC-ladepunkter på 11 kW) til 50 kW (DC), men vi vil justere undervejs i forhold til bl.a. konkurrencesituation og den teknologiske udvikling på ladestandere,” skriver OK til iNPUT.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.