Teknologi

OnePlus adopterer Apple-funktion til at forlænge batteriets levetid

OnePlus fortæller på CES, at de vil introducere en ny funktion, der skal forlænge levetiden på batterierne i selskabets telefoner.

Et af problemerne med litium-ion-batterier er, at det slider på dem, når de oplades 100 procent. Det er derfor hårdt for dem, hvis man – som undertegnede – har for vane at oplade telefonen om natten. Det vil OnePlus nu gøre noget ved. Under CES-messen har de fortalt, at de vil introducere såkaldt Optimized Charging på deres telefoner. 

Det vil betyde, at telefonen sjældent oplades til fuld kapacitet. Eksempelvis vil opladning om natten sættes på pause, når batteriet er på omkring 80 procents kapactiet. Opladningen vil først blive genoptaget kort tid inden du vågner op, så der er fuldt skrald på, når du skal i gang med dagen. Maskinlæring vil lære dine sovevaner, så hele processen foregår automatisk.

Det er en funktion, som iPhone-ejere har kunnet nyde godt af siden Apple lancerede iOS 13 i efteråret sidste år. I Apples tilfælde hedder funktionen Optimeret Batteriopladning og den kan aktiveres under Indstillinger –> Batteri –> Batteritilstand.

Optimeret batteritilstand vil ikke få batteriet til at holde længere på dagsbasis, men vil til gengld sørge for, at batteriet ikke slides ned i samme tempo, så der er mulighed for, at det får længere levetid på den lange bane. 

OnePlus vil rulle funktionen ud på eksisterende modeller, fortælles det, men det er endnu uklart præcis hvilke modeller – og hvornår opdateringen vil komme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.