×
GadgetsTophistorie

OnePlus kommer først med Googles rumlig lyd

Som de første inear-hovedtelefoner vil OnePlus Buds Pro 2 understøtte Googles udgave af surround-formatet rumlig lyd.

Spændende nyt til Android-folket. OnePlus har netop løftet sløret for de trådløse inear-hovedtelefoner OnePlus Buds Pro 2. Som de første på markedet, vil de understøtte Googles variant af rumlig lyd.

Rumlig lyd fra Google skaber en multidimensionel oplevelse af lyden, hvilket betyder, at den altid kommer fra en fast position uanset bevægelse. Oplevelsen opnås ved hjælp af en indbygget IMU-sensor med seks akser, der måler hovedets bevægelser i realtid.

Teknologien er specielt velegnet, når man ser film. Men den giver også stereokvaliteten en rumlig gengivelseeffekt gennem en stereo upmixing-algoritme udviklet af OnePlus.

Læs også: iNPUTs anmeldelse af OnePlus Buds Pro.

Nu med dansk islæt

OnePlus Buds Pro 2 er udviklet med hjælp fra den danske højttalerproducent Dynaudio. I forhold tilden første genration har Pro 2 fået hele to drivere i hver øreprop. 11 mm-driveren fokuserer på at håndtere de lave frekvenser for at opnå en dybere, fyldigere og dynamisk bas, mens 6 mm-driveren skal sørge for et bredere lydfelt samt en ren og klar vokal.

OnePlus Buds Pro 2 har i øvrigt en standard equalizer (EQ) og tre tilpassede EQ’er – Bold, Serenade og Bass. Alle fire EQ’er er tunet sammen med Dynaudio, og skal gøre det muligt for brugerne at lytte til enhver sang med dens originale rene lyde.

Hovedtelefonerne har naturligvis også aktive støjdæmpning (ANC). Ifølge pressemeddelelsen kan den eliminere omgivende støj op til 48 dB.

OnePlus Buds Pro 2 giver op til 39 timers musikafspilning med flere ekstra opladninger i etuiet. OnePlus Buds Pro 2 understøtter også dobbeltforbindelse og Bluetooth 5.3 LE-lyd.

Hovedtelefonerne er lanceret i Kina i dag og lanceres globalt den 7. februar, sammen med OnePlus 11 5G. Der er flere informationer på selskabets hjemmeside.

Om rumlig lyd fra Google …

Rumlig lyd, eller Google Spatial Audio, blev udviklet til Android 13 og aktiveret på Pixel-telefonerne i starten af januar. Funktionen gør det muligt at telefon kan afspille surround-lyd fra specifikke platforme, der tilbyder det, såsom Apple Music og Netflix.

Det fungerer med Pixel 6, 6 Pro, 7 og 7 Pro. Og så altså OnePlus 11 5G.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.