×
GadgetsTophistorie

Pixel-telefoner har fået understøttelse for Rumlig Lyd

Ser du film og serier på din Pixel-telefon, så er der en kærkommen nyhed med seneste opdatering. Der er nu understøttelse for 'rumlig lyd'.

Google udsendte for et par dage siden januar-opdateringen til sine Pixel-telefoner. Den indeholdte primært fejlrettelser, men der sneg sig også en interessant nyhed ind. Nemlig understøttelse af Rumlig Lyd eller spatial audio som amerikanerne kalder det.

Funktionen tager surround-lydsporet fra eksempelvis din streamingtjeneste og gør lyden i dine hovedtelefoner mere omsluttende. Altså fornemmelsen af at du har højtalere hele vejen rundt om dig, ligesom et surround-setup med rigtige højtalere.

Understøttelsen er at finde på Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7 og Pixel 7 Pro. De to sidstnævnte modeller er tilgængelige i Danmark, sammen med Pixel 6a, som dog er sprunget over i forbindelse med understøttelsen af Rumlig Lyd.

Den nye mulighed er understøttet både på Bluetooth-enheder, men også kablede hovedtelefoner, som det ses nedenfor. Indstillingen til de kablede modeller findes under Indstillinger og Lyd. På Bluetooth-enheder slås det til på listen over dit tilsluttede udstyr.

Senere vil der komme en opdatering til Googles Pixel Buds Pro-hovedtelefoner, der muliggør en mere avanceret form for Rumlig Lyd, der tager højde for dit hoveds placering i forhold til skærmen. Præcis som det kendes fra Apples version af selv samme.

Et supportdokument fra Google fortæller at funktionen er tilgængelig på “supportede streamingtjenester, såsom YouTube, med 5.1-surroundlyd eller højere”. Hvilke yderligere tjenester der understøttes nævnes ikke, men hvis kriteriet blot er lyd i 5.1-format, så gælder det langt de fleste.

Funktionen er allerede tilgængelig og kræver blot at du opdaterer din understøttede Pixel til nyeste software.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.