TeknologiTophistorie

Opladning af mobiler er tyveri, siger kommune

Det er at sammenligne med tyveri, hvis ansatte oplader deres mobiletelefoner eller andre enheder på jobbet, mener Frederiksberg Kommune.

Hvis du sætter din mobiltelefon til at lade op på arbejdspladsen, er du en tyv. Det mener en afdelingschef for Frederiksberg Gartner- og Vejservice, der har meldt det klart ud til sine medarbejdere. I en mail som mediet K-News er i besiddelse af, skriver afdelingschefen således:

“Jeg kan forstå, at der er enkelte medarbejdere, der oplader deres private elcykler, løbehjul, diverse batterier til telefoner, iPads og lignende. Det er ikke tilladt – faktisk på linje med tyveri.”

Over for K-News uddyber han, at han ikke ser grund til, at batteridrevne privatejendele skal lades op på kommunens regning.

– Jeg kan jo heller ikke bare sige, at nu er dieslen dyr, så bruger jeg bare kommunens dieseltanke til at fylde min bil op, siger han.

Afdelingschefen understreger dog også, at der kan være situationer, hvor det et okay at oplade mobilen på arbejdet. Eksempelvis hvis den skal bruges i arbejdsøjemed. Men det vil være en vurdering fra situation til situation.

Peter Breum, der er partner og advokat hos Sirus advokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret, slår fast, at forbuddet i Frederiksberg Kommune er legitimt. Men han kalder det samtidig for “meget rigidt”.

Hvad mener du? Er det tyveri at oplade mobiltelefoner på arbejdet? Skriv dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.