fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Oppo bliver snuppet i at snyde med benchmarks

Oppo er blot den seneste producent, der bliver taget i at snyde med benchmarktal

Der er åbenbart ved at gå mode i at prøve at få bedre benchmark tal end hardwaren i ens telefoner egentlig retfærdiggør. Nu er også kinesiske Oppo blevet snuppet i at prøve at pynte på tallene.

Toptuner hardware under test

Oppo hævder selv, at de ikke har forsøgt at snyde, men at telefonen bare reagerer helt normalt. Når den opdager et testprogram lukker den ned for alt andet og sætter hastigheden helt i top på processoren. UL, der laver testværktøjet 3DMark, opdagede “svindelen” og fjernede to telefoner fra deres lister: Oppo Find X og F7.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Vi snyder ikke”

Oppo har, naturligt nok, benægtet at de har prøvet at snyde. De hævder, at softwaren altid vil prioritere 3D tunge applikationer – som et testprogram. UL har dog afvist forklaringen, da de har fundet navnet 3DMark direkte nævnt i Oppos kode. Firmaet har nu sagt, at de ændrer på deres kode, så programmer, brugerne kører i hverdagen bliver prioriteret. De vil dog ikke love, at de ikke længere vil favorisere benchmark programmer.

Tidligere er både Huawei, Samsung, HTC og OnePlus blevet snuppet i at favorisere benchmark apps. Alle har undskyldt og efterfølgende fjernet den kode, der ændrer hastigheden når et testprogram køres. Men det bliver åbenbart ved med at ske alligevel.

 

Back to top button