TeknologiTophistorie

OxygenOS består – OnePlus vender på en tallerken

OxygenOS, OnePlus' overbygning til Android får lov at leve videre og bliver ikke lagt sammen med Oppos ColorOS

OnePlus gav deres mange fans sved på panden, da de i september annoncerede store ændringer. Kodebasen fra OxygenOS og ColorOS skulle nemlig smelte sammen til én platform i løbet af 2022.

Googles Android-platform tillader de enkelte telefonproducenter at tilføje deres egne overbygninger. For at strømline de to søsterselskaber ville de derfor tage det bedste fra deres respektive overbygninger – OxygenOS og ColorOS – for at stå med et fælles styresystem til sidst.

Første skridt mod den fælles strategi var den Android 12-baserede OxygenOS 12. Udrulningen heraf har dog været plaget af store problemer. Ikke mindst softwarefejl, der har givet brugerne problemer med 5G-signal og pludseligt afsluttede opkald.

Stort pres fra brugerfællesskabet ændrer strategien

Der har derfor hersket stor utilfredshed med ændringerne på OnePlus’ officielle brugerforum og på de sociale medier. Det har tydeligvis været en medvirkende årsag til det nu pludselige kursskifte.

OnePlus medstifter og CEO Pete Lau har udtalt følgende i en udtalelse på OnePlus’ forum.

Tilbage i september annoncerede vi at kodebasen til både OxygenOS og ColorOS ville smelte sammen, med det mål at udgive et forenet og opgraderet styresystem for begge brands globalt.

Mens OxygenOS og ColorOS forbliver bygget på samme fundament – for at give mulighed for hurtigere opdateringer og bedre kvalitet – så vil de hver især forblive selvstændige produkter. Denne nye kurs er sket med feedback fra vores fællesskab af brugere. Vi forstår at brugerne ønsker at OxygenOS og ColorOS forbliver separate med hvert deres særegne egenskaber.

Han udtaler i forlængelse heraf at OxygenOS 13, som kommer sidst på året, vil vende tilbage til en “ren og let oplevelse” og at de samarbejder med Google herom. Hvad det konkret indebærer er endnu uvidst, men der hintes mod understøttelse af mulighed for endnu større personliggørelse af grænsefladen. Dette kan måske betyde fuld understøttelse af Googles Material You designsprog, som netop ikke er understøttet i OxygenOS 12.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.