×
TeknologiTophistorie

Oppo er nu Kinas største smartphone-producent

Ifølge en ny rapport fra Counterpoint, er Oppo nu Kinas største smartphone-producent efterfulgt af Vivo. Huawei ligger nu på en tredjeplads.

Oppo har netop indtaget pladsen som Kinas største smartphone-producent. Tidligere var det Huawei der sad på tronen, men det er nu fortid.

Ifølge en rapport fra Counterpoint, er Oppo nu Kinas største smartphone-producent, efterfulgt af Vivo. Huawei, der tidligere har siddet solidt på toppen, er nu faldet ned på en tredjeplads.

Oppo stod for 21% af landets markedsandel i januar 2021, hvor Vivo var lige i hælene med 20%. Huawei er dog faldet ned på en tredjeplads, sammen med Apple og Xiaomi. Alle tre virksomheder har nu hver en 16% markedsandel.

Huaweis fald er gået meget stærkt, siden de amerikanske handelsrestriktioner trådte i kraft. I 2. kvartal 2020 ejede virksomheden hele 46% af det kinesiske smartphone-marked. Populariteten er dog aftaget kraftigt siden og markedsandelen faldte fra 30% i 4. kvartal 2020, til blot 16% i begyndelsen af dette år. Huawei har siden da afsat undermærket Honor, så det ville selvfølgelig medvirke til en del af den tabte af markedsandel.

Huawei kan på grund af sin chipmangel ikke længere konkurrere med de nye spillere på alle fronter. Derfor satser de nu på avancerede high-end produkter, eksempelvis den foldbare Mate X2 og den kommende P50-serie.

Det er er svært at forestille sig, at Huawei kan klatre op på toppen igen, selv hvis de amerikanske handelsrestriktioner bliver ophævet. Huaweis storhedstid ser efterhånden ud til at være fortid.

Læs også: Officielt: OnePlus 9 får Hasselblad-kamera

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.