×
GadgetsTophistorie

Officielt: OnePlus 9 får Hasselblad-kamera

Når OnePlus 9-serien lanceres den 23. marts bliver det med Hasselblad-kameraer ombord. Det afslører OnePlus i dag.

OnePlus har indgået et samarbejde med det svenske kameraikon Hasselblad, oplyser selskaberne i dag. OnePlus 9-serien lanceres den 23. marts og bliver de første telefoner med et kamera, der er udviklet af de to selskaber, kaldet Hasselblad Camera for Mobile.

Samarbejdet skal i første omgang vare i tre år, hvor OnePlus har forpligtet sig til at investere 935 millioner kroner i udvikling af kamerateknologi. Samarbejdet starter med software, og udvides til flere dimensioner i løbet af de næste 3 år.

De to parter vil i fællesskab udvikle innovative billedteknologier og fortsætte med at forbedre Hasselblad Camera for Mobile for at kunne tilbyde en endnu bedre kvalitet og brugeroplevelse for OnePlus’ brugere. 

– OnePlus har altid prioriteret en premium brugeroplevelse højere end alt andet. Et af vores strategiske fokusområder er at forbedre kameraoplevelsen i vores smartphones, hvilket vi vil gøre med ekspertise fra legendariske Hasselblad, siger Pete Lau, grundlægger og administrerende direktør for OnePlus i en pressemeddelelse.

– Ved at samarbejde med OnePlus håber vi at få Hasselblads ikoniske design og enestående billedkvalitet i hænderne på flere mennesker og dele vores passion for utrolig fotografering, siger Jon Diele, vicepræsident, Hasselblad.

OnePlus 9
Invitation til lanceringen af OnePlus 9-serien.

Hasselblad Pro Mode

Det første resultat af det nye samarbejde er avanceret farvekalibrering, kaldet Natural Color Calibration with Hasselblad. OnePlus og Hasselblad har igennem flere måneder arbejdet med finjustering, der har til formål at give fotos fra kommende OnePlus-telefoner mere nøjagtige og naturligt udseende farver. Standarden vil også fungere som OnePlus’ nye standard for farvekalibrering til sine fremtidige smartphone-kameraer.

Samtidig introduceres den nye Hasselblad Pro Mode i telefonens software. Det giver, ifølge pressemeddelelsen, mulighed for en hidtil uset kontrol for professionelle fotografer til at finjustere deres fotos med evnen til at justere ISO, fokus, eksponeringstider, hvidbalance og mere. Brugere kan også bruge 12-bit RAW-format til endnu rigere farver og højere dynamikområde.

OnePlus 9-serien

Samtidig afslører OnePlus, at OnePlus 9-serien vil være udrustet med den spritnye Sony IMX789-sensor. Det er den fysisk største og mest avancerede hovedkamera-sensor nogensinde på en OnePlus-enhed. Med 12-bit RAW farvedybde bliver kameraoplevelsen op til 64 gange mere farverig end før, hvilket giver mere dynamiske og levende billeder, og giver professionelle fotografer bedre muligheder for redigering. Hasselblad Camera for Mobile tilbyder også forbedret HDR-videooptagelse og understøtter optagelse i 4K 120FPS og 8K 30FPS video.

Der forventes at komme tre udgaver af 9’erne – en “almindelig”, en Pro og så den billigere 9R. Det vides ikke om de alle tre vil have Hasselblad med ombord. Men noget kunne tyde på , at OnePlus i den grad har hævet indsatsen for at gøre sig bemærket med sine mobilkameraer. Noget, de har haft svært ved hidtil.

Lanceringen af 9-serien vil kunne streames live. Det foregår tirsdag den 23. marts klokken 15.00 og kan ses via dette link.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.