×
Fremtidens HjemTophistorie

Philips Hue får adaptiv belysning

Betastestere i Tyskland har modtaget en opdatering, der giver Philips Hue understøttelse for Apples nye Adaptive Lightning-standard.

En af nyhederne i iOS 14 er den nye Adaptive Lighting-funktion, som bages ind i Apples HomeKit-standard til intelligente hjem. En funktion, der ændrer belysningens farver, efterhånden som dagen går. Nu er der dukket skærmbilleder op, der viser, at Signify arbejder på at bygge funktionen ind i Philips Hue. Billederne stammer fra tyske betatestere, der har fået opdateringen ind på Hue Bridge.

Ideen bag Adaptive Lighting – adaptiv belysning – er at lyset i hjemmet skal være mere dynamisk. Det skal give varmt lys om morgenen og et koldere lys senere på aftenen, og det skal naturligvis vis ændres kontinuerligt og helt automatisk.

Som vanlig stiller Apple en såkaldt API til rådighed, men det er op til producenterne selv at bygge funktionen ind i deres produkter. Det er ikke nogen overraskelse, at netop Signify og Philips Hue er blandt de første; ikke alene har Philips længe forsket i lysets påvirkning af mennesker, de er også historisk set hurtigt ude med nye Apple / HomeKit-teknologier. 

adaptiv belysning
Skærmbillede (kilde: iphone-ticker.de).

I Hue app’en kan man se, at et af de runde ikoner, der angiver farven, nu er blevet udrustet med en sol, der skal aktivere den adaptive belysning. Ifølge betatesterne fungerer adaptiv belysning udelukkende med White & Color Ambience-produkterne fra Philips Hue.

Adaptiv belysning
Fra app’en (kilde: iphone-ticker.de).

Det vides ikke hvornår den nye funktion bliver frigivet til offentligheden, men at den er ude ved betatesterne indikerer, at det ikke ligger voldsomt langt ude i fremtiden.

I starten af september måned lancerede Signify en stribe af nye Philips Hue-produkter, der iblandt den nye Philips Hue Play gradient lightstrip, der kan omdanne ethvert tv til et Ambilight-tv.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.