ElbilerTophistorie

Polestar har åbnet designcenter i Gøteborg

Et nyt designstudie i Gøteborg vil danne grundlag for udarbejdelsen af fremtidige Polestar-modeller.

Polestar har indviet sit nye designstudie i Gøteborg i Sverige. Det ligger i en tæt skov ved siden af brandets globale hovedkvarter. I det nye designstudie vil Polestars designere bygge videre på brandets nye designsprog. Et designsprog, der blev præsenteret med konceptbilerne Polestar Precept samt den elektriske roadster og blevet overført i produktionen med Polestar 3, der blev lanceret i oktober 2022.

Det nye designstudie er opført i en historisk Volvo-bygning, der blev skabt i 1984 af italieneren Romaldo Giurgola og den lokale arkitekt Owe Svärd. Bygningen er efterfølgende blevet fuldt istandsat, samtidig med at den har bevaret sin unikke arkitektoniske karakter. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Fordi der blev lagt så stor vægt på detaljer og materialekvalitet ved opførelsen tilbage i 1984, var det vigtigt for mig, at vi respekterede de oprindelige intentioner, da vi integrerede vores studie i bygningen, fortæller Maximilian Missoni, der er Polestars designchef. Han fortsætter:

– Vi har bevidst fremhævet den oprindelige struktur og de oprindelige detaljer med respekt for den arkitektur, der giver bygningen sin unikke karakter.

Et intelligent udtryk

Den samme opmærksomhed for detaljer går igen i Polestar 3. Det særprægede design med den kraftfulde og brede holdning og strygende taglinje fremhæves af SmartZone og aerovingen foran. Polestar 3 er et eksempel på overgangen fra ‘breathing to seeing’ i takt med at den elektriske tidsalder intensiveres, og den gav også designerne opgaven at skabe en følelse af intelligens.

– Det er ret nemt at vise følelser som aggression og sportslighed i en bil. Men prøv at formidle intelligens i design – det er ikke særligt let. Det er noget, vi har brugt meget tid på i formidlingen af den førende teknologi og sofistikerede udtryk i Polestar 3. Den er essensen af en SUV, men markerer samtidigt et skridt ind i en ny æra, siger Missoni.

Læs også: Polestar 3 pris og specifikationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge chefdesigneren er farver og materialer nøje udvalgt og sammensat for at udtrykke Polestars skandinaviske arv. Det gøres gennem et førsteklasses udseende og fornemmelse, samtidig med at de adresserer bæredygtighed og redefinitionen af luksus.

Polestar 3 går i produktion i midten af 2023. De første leveringer i Europa forventes i fjerde kvartal af 2023. Senere i år bliver også Polestar 4 officielt præsenteret. De første spionfotos fra en prøvekørsel er sluppet ud allerede nu.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.