TeknologiTophistorie

Power – Dansk Boldspil Union 1-0

Elektronikkæden Power har i dag vundet en principiel retssag mod Dansk Boldspil Union, DBU.

Power har i dag fået medhold i Sø- og Handelsretten i en sag, som elektronik- og hvidevarekæden havde anlagt mod Dansk Boldspil Union, DBU. Sagens kerne var, om Power krænkede DBUs rettigheder i sin markedsføring op til sidste års EM i fodbold.

Helt konkret handlede retssagen om, hvorvidt elektronikkæden måtte bruge dannebrogsflaget, ordet ’fodboldfest’ og en orange Power-trøje (som DBU mente var rødlig) i sin markedsføring op til EM i fodbold i sommeren 2021. DBU sagde nej og krævede en erstatning på 1 mio. kroner.

I dommen hedder det blandt andet: ”Retten finder, at det er naturligt, at en detailkæde som f.eks. Power markedsfører sig i tilknytning til sådanne samfundsbegivenheder, ligesom det f.eks. sker i forbindelse med højtider”.

Som en del af retssagen havde Power også nedlagt påstand mod Dansk Boldspil Union om krænkende udtalelser. Det skete i forbindelse med et radioprogram, hvor DBUs daværende kommercielle direktør udtalte sig om elektronikkæden. Den del af sagen var retten dog ikke enig i.

– Det lever jeg fint med. Sagen om de krænkende udtalelser var meget sekundær set med mine øjne. Det vigtige er her, at vi – og DBU – nu har rettens ord for, at vi ikke har overtrådt markedsføringsloven eller har krænket DBUs rettigheder. Det får kæmpe betydning – ikke bare for os, siger administrerende direktør Jesper Boysen.

– Det har stor, stor betydning for os her i Power, men også for mange andre danske virksomheder, som har været i kløerne på DBU, siger Jesper Boysen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.