×
ElbilerTophistorie

Rekordmåned for Renault Zoe i Danmark

Til trods for sin popularitet er Tesla Model 3 ikke årets bedst sælgende elbil i Europa i år. Den ære tilfalder Renault Zoe.

Det kommer måske som en overraskelse for mange, men Tesla Model 3 er ikke den bedst sælgende elbil i Europa i år. Den ære tilfalder derimod den kompakte Renault Zoe. Siden introduktionen af første generation Zoe tilbage i 2010, er der solgt mere end 226.000 Renault Zoe i Europa, og kigger man alene på markedsandelen til og med juli måned er den på ikke mindre end 16,6 procent. Nærmeste forfølger er Tesla Model 3, med 12,2 procent.

Det ser noget anderledes ud, når man zoomer ind på Danmark. Her er Model 3 den absolut mest populære elbil i 2020 med mere end 1.700 solgte eksemplarer (januar til og med august). Til sammenligning er der solgt 327 eksemplarer af Zoe i samme periode, hvilket blot rækker til en femteplads.

I alt er der, siden Zoe kom på markedet, solgt over 3.000 styk herhjemme. I september alene er der skrevet slutseddel på mere end 100 styk – hvilket er rekord for 2020. Halvdelen af disse er dog solgt til kommuner og delebilsordninger, mens den anden halvdel er havnet hos private kunder.

ModelEksemplarer
Tesla Model 31.713
Volkswagen e-Golf602
Hyundai Kona563
Kia e-Niro342
Renault Zoe327
De bedst sælgende elbiler i Danmark januar-august 2020.

Ifølge Renault har de haft en vækst på 143 procent i Europa i forhold til sidste år. Det er båret af den seneste udgave af Renault Zoe, der er udstyret med et større batteri (52 kWh) og længere rækkevidde (op til 393 km ifølge WLTP).

I starten af september indgik Renault en aftale med Uber, der betyder, at Uber-chauffører i England, Frankrig, Holland og Portugal vil kunne få rabat på Renault Zoe.

I alt var der registreret knap 285.000 elbiler i Europa år i slutningen af sommeren.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.