×
ElbilerTophistorie

Renault 5 kan bygges på 10 timer

Kortere produktionstid er afgørende for at kunne lave billigere elbiler. Renault 5 kan bygges på ti timer, men målet for næste model er lavere

Når Renault 5 kommer til Danmark til foråret bliver det en af de billigere elbiler på markedet. I Frankrig skal den sælges fra 25.000 euro, svarende til mindre end 200.000 kroner. Den lave pris er mulig, fordi det er lykkes for Renault at forkorte produktionstiden drastisk.

Således forklarer Renaults CTO Gilles Le Borgne til Automotive News, at Renault 5 kan bygges på ti timer. Til sammenligning tager det 14 timer at bygge en sammenlignening størrelse Clio med forbrændingsmotor.

Le Borgnes næste mål er endnu mere ambitiøst. Han vil have Renault til at bygge den fuldelektriske Twingo-minibil på ”godt under” ti timer. På den måde kan Renault nå sit mål om at holde Twingo under 20.000 euro. Altså mindre end 150.000 kroner. En prisgrænse, der ikke er blevet matchet for en elbil bygget i Europa.

– Vi har overført meget af Renault 5’s platform [til Twingo], men med yderligere forenklinger, der reducerer monteringstiden – såvel som produktionsomkostningerne. For eksempel vil Twingo have en bagaksel i stedet for multilinket, der bruges i Renault 5. Den forreste del af platformen er næsten en komplet overførsel fra 5’eren, men med smallere spor, forklarer Le Borgne til Automotive News.

Han fortsætter:

iNPUT var i Paris for at se Renault 5. Her er vores første indtryk.

– Opskriften er enkel. Du har donorbilen og så søsterbiler, som afhængigt af mærker og størrelser kan have forskellige niveauer af fællestræk. For eksempel vil Nissan Micra have næsten 80 procent fællestræk med Renault 5, fordi de grundlæggende er køretøjer af samme størrelse. Twingo og R5 vil have et fællesniveau på mere end 70 procent. Mit mål er at opnå i gennemsnit mere end 75 procent fællestræk pr. bil, men alt imens jeg stadig lancerer meget forskellige produkter.

Den lille Renault 5 kommer på vejene i hjemlandet Frankrig omkring oktober. Men den kommer først til Danmark efter årsskiftet, da modellerne på disse bredegrader skal have en “Skandinavien-pakke” ombord, bestående af blandt andet varmepumpe og varme i sæderne. Det får ogå prisen et nøk op herhjemme, hvor den forventes at få en startpris på omkring 230.000 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.