×
ElbilerTophistorie

Renault og Google vil bygge ‘fremtidens bil’

Selskaberne vil samarbejde om en ny softwareplatform og skabelsen af en Digital Twin til at teste avancerede AI-funktioner til fremtidens bil.

Google og Renault udvider nu deres samarbejde til at omfatte udviklen af ‘fremtidens bil’, som de skriver i en fælles meddelelse. I virkeligheden er det en avanceret softwareplatform til fremtidige køretøjer. Dette “softwaredefinerede køretøj” vil blive baseret på Googles Android Automotive-operativsystem.

De to parter har arbejdet sammen de seneste fire år. Blandt andet er Android Automotive smeltet ind i Renault Megane E-Tech Electric. Men den nye aftale gøres samarbejdet endnu dybere.

Google og Renault siger, at de vil arbejde sammen om at skabe en såkaldt “Digital Twin” – altså en virtuel kopi – af et køretøj, der har avancerede kunstig intelligens-funktioner “for en lettere og kontinuerlig integration af nye tjenester i køretøjet og skabelsen af nye ombord ( In-Car Services) og offboard-applikationer”.

Selskaberne hævder, at et samarbejde om software og afprøvning af nye AI-egenskaber i en virtuel simulering vil hjælpe med at forbedre køretøjets drift gennem forbedret, realtidsdiagnostik.

‘Fremtidens bil’ vil kunne fortælle føreren, når den har brug for vedligeholdelse. Eller endda selv afhjælpe problemet. Derudover vil føreren kunne skabe en “personlig oplevelse, der inkluderer køreadfærd, hyppigt besøgte destinationer og EV-opladningssteder”.

Mere kontroversielt er det, at den nye platform vil åbne for “forsikringsmodeller baseret på faktisk brug og kørsel”.

– Vores samarbejde med Renault Group har forbedret komfort, sikkerhed og tilslutningsmuligheder på vejen. Dagens meddelelse vil hjælpe med at accelerere Renault Groups digitale transformation ved at samle vores ekspertise inden for skyen, AI og Android for at give en sikker, meget personlig oplevelse der lever op til kundernes skiftende forventninger, siger Google-bossen Sundar Pichai.

Ud over Renault har bl.a. Ford, Volvo, Polestar, Honda, GM og BMW valgt at benytte Android Automotive i deres biler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.