StreamingTophistorie

Ridley Scott laver din film for Google

Google og legenden Ridley Scott gentager successen og laver en ny omgang ’Livet på en dag’, hvor helt almindelige menneskers hverdag dokumenteres.

For ti år siden opfordrede Google og den legendariske filmmager Ridley Scott helt almindelige mennesker til at bruge deres kamera og vise, hvordan en helt almindelig dag ser ud. Tusindvis af mennesker fulgte opfordringen og indsendte 80.000 klip, der blev det største kollektive filmprojekt nogensinde. Ud af 4.500 timers videooptagelser opstod den 90 minutter lange spillefilm ’Livet på en dag’, der fik premiere på Sundance Film Festival i 2011 og på YouTube. Den er siden blevet set mere end 16 millioner gange.

Nu vil Google gentage successen og dokumentere en helt almindelig dag i 2020; året der om noget er præget af en vis virus. Lørdag den 25. juli 2020 kan du filme din dag, uploade dine optagelser og måske blive en del af en historisk dokumentarfilm – en tidskapsel fra året 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Australske skovbrande. Uroligheder i Hongkong. En pandemi, der kostede dyrebare liv og ændrede den måde, vi lever på. Protester i alle hjørner af USA – og over hele verden – for at insistere på, at ’Black Lives Matter’. Men midt i disse ekstraordinære begivenheder fortsætter hverdagslivet. Vi deler oplevelser, musik og måltider med hinanden. Vi danser. Vi griner. Vi græder. Vi elsker. Vi frygter. Vi håber. Tænk, hvis vi kunne indfange det alt sammen på en enkelt dag,” skriver Google i sin opfordring.

Åben for alle …

Alle kan være med i det nye projekt – det er bare at gribe sin smartphone og filme løs.

“Måske filmer du en typisk dag, hvor du går på arbejde og er sammen med familie eller venner. Eller måske sker der noget særligt – det er din bryllupsdag, du har vigtigt nyt at fortælle, eller du får et barn. Du kan vise os din by under nedlukningen, hvordan din verden åbner sig igen, eller noget du kæmper for,” skriver Google.

“Det vigtigste er, at det bliver personligt. Del det, der betyder noget for dig. Det er din film”.

Bidrag kan indsendes mellem den 25. juli og den 2. august, hvorefter et team af researchere og klippere vil gennemgå de indsendte klip – og udvælge dem, der skal indgå i den færdige film. Du kan læse mere om projektet og hvordan du tilmelder dig på denne side

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herunder er den fulde ‘Livet på en dag 2010‘. Filmen varer 90 minutter:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.