×
ElbilerTophistorie

Rimac Nevera er verdens hurtigste i bakgear

Rimac Nevera har slået rekorder på samlebånd. Nu har den kroatiske bilproducent også indtaget titlen som verdens hurtigste baglæns.

Det er ikke uvant for Rimac Nevera, hyperelbilen fra Kroatien, at slå rekorder. Se blot på billedet nedenfor, som i øvrigt alle blev sat samme dag.

Derfor skal man være kreativ, når der skal findes nye måder at køre hurtigt. Derfor besluttede kroaterne at give sig i kast med at få de knap 2.000 hestekræfter til at sætte ny rekord for hurtigste kørsel i bakgear. En rekord der tidligere tilhørte en Caterham 7 Fireblade, der nåede 165 kilometer i timen.

Vi kan ligeså godt afsløre med det samme, at den rekord blev slået ganske eftertrykkeligt. Rimac Nevera ramte vanvittige 275,74 kilometer i timen i bakgear (!).

Nedenfor kan du se en video fra rekordturen inde fra bilen.

Video: Rimac.com

“Det slog os under udviklingen, at Rimac Nevera muligvis kunne være verdens hurtigste bil i bakgear, men vi grinte blot af det. Aerodynamikken, kølingen og stabiliteten er ikke udviklet til at bevæge sig baglæns i høj fart, trods alt. Men, så begyndte vi at snakke om hvor sjovt det kunne være at give det et skud. Vores simulationer viste at vi kunne nå et stykke over 240 kilometer i timen. Vi havde dog ingen idé om hvor stabil den ville være – vi bevægede os på ukendt territorie”. Det fortæller Matija Renic, chefingeniør hos Rimac.

Om der er nye rekordforsøg i støbeskeen melder historien ikke noget om.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.