×
Gadgets

Robotten der klatrer på vægge

Disney, ja, dem med Mickey Mouse, benyttede de sidste dage af 2015 til at fortælle om en ny robot, derkan klatre på vægge – eller rettere køre. Robotten har fået navnet VertiGo og den er udviklet af Disney Research Zurich i samarbejde med det schweiziske institut for teknologi, ETH. Den fungerer ved hjælp af hjul og propeller; propellerne virker modsat en helikopter, idet de trykker VertiGo ned mod den overflade, den kører på.

Præcis hvad VertiGo skal bruges til, melder historien intet om. Men potentialet er temmelig spændende; en robot, der kan krydse svært tilgængeligt terræn og ophæve tyngdekraften kunne eventuelt anvendes i redningssituationer, hvor den kan finde og kommunikere med mennesker, der er fanget i vanskelige situationer.

Hvem ved, måske bliver teknologien en dag brugt i køretøjer, der kan medtage mennesker? Så må vi bare håbe, at den ikke løber tør for batteri …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.