×
GadgetsTophistorie

Robotten Loona har snabelen i ChatGPT

Den lille selskabelige robot Loona kan blandt andet lære dig nye sprog. Årets julegaveide til barnlige tech-nørder?

Lige siden Sony introducerede robotvovsen Aibo tilbage i 1999 er der, med jævne mellemrum, dukket forsøg på at lave sociale robotter op. Robotter, der skal appellere til os med et nuttet udseende, men sjældent er særlig “intelligente”. Robotten Loona lader til at lidt være anderledes.

Bevares, den er også “sød”, men den har også andet at byde på. En direkte integration med ChatGPT åbner nemlig for nye muligheder. Blandt andet sprogindlæring, historiefortælling og andre tricks som ChatGPT byder på.

Loona er desuden udstyret med både ansigts- og stemmegenkendelse, ligesom den kan genkende objekter. Den reagerer også både på stemmekommandoer og gestikulationer.

Demonstration af Loonas fortræffeligheder …

For de mindre i familien kan Loona bruges til en række forskellige lege. Den kan fungere som overvågningskamera, når man er væk fra hjemmet, og om aftenen kører robotten selv i laderen, så den er klar til næste dags strabadser.

Koster i øjeblikket 2.700 kroner og kan bestilles på denne hjemmeside.

Her er et par “robotter”, vi har anmeldt i årenes løb:

Kilde
Teknikveckan
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.