Gadgets

Rygte: Apple kommer snart med en helt ny type produkt

Rygterne svirrer på internet rygtebørsen: Apple er ved at være klar til at lancere en helt ny type produkt.

Apple har en forhistorie med at tage en produktkategori og gentænke ideen og derefter komme med et produkt der fungerer anderledes – og ofte mere brugervenligt – end hvad der tidligere har eksisteret i kategorien. Især iPhone og iPad har kickstartet de respektive produktkategorier. Nu går der rygter om, at Apple igen er på vej med en ny type produkt – denne gang dog ikke helt så revolutionerende.

En ny hybrid

Denne gang skulle der, hvis rygterne som 9to5mac har bragt til torvs ellers holder vand, være tale om en hybrid computer. En lille bærbar, der kører iOS baseret på ARM teknologi. Rygterne har faktisk svirret længe, men de nyeste er ganske konkrete, og projektet har også fået et navn: Star. Navnet kommer fra den allerførste computer med grafisk brugergrænseflade, der blev lanceret af Xerox i 1981.

Touchskærm og anderledes brugerinterface

I 2006 skiftede Apple fra deres egen processorfamilie til Intel processorer, men med den nye hybrid kunne det godt tænkes, at de skifter tilbage til eget processordesign. Deres A-serie er efterhånden så kraftig, at den sagtens ville kunne klare sig som hovedprocessor i en bærbar – i hvert fald i en bærbar af den type, som det ventes projekt Star er.

Rygterne går ydermere på, at computeren for første gang fra Apple vil være udstyret med en touchskærm. Der har længe været rygter om, at Apple var igang med at planlægge touchskærme på deres bærbare – hvilket mange Windows computere har haft i årevis. Apple har dog hidtil hårdnakket benægtet, at Mac computere vil blive udrustet med touchskærm. Men med en helt ny produktkategori kan de stadig komme til at konkurrere med især de billigere Windows pc’er med touchskærm.

udover touchskærm skulle maskinen også indeholde en simkortlæser, hvilket også giver mening i en meget lille og let bærbar computer. Den skulle også være vandtæt og have indbygget GPS. Alt sammen noget, man forbinder med telefoner. Hvis det er en lille bærbar, vil den altså have features som det ellers sjældent er set tidligere.

En relativt billig computer med touchskærm der kører iOS vil især appellere til uddannelsessegmentet – som Apple for tiden satser hårdt på, blandt andet med deres nyeste iPad, som de lancerede i Chicago tidligere på året. (Læs vores anmeldelse her)

Er den allerede klar?

Om knap en uge skydes Apples WWDC konference igang i San José, Californien. Tim Cook kunne godt have en fungerende prototype med i tasken på udviklerkonferencen, der de sidste par år også har været platform for hardwarelanceringer. Sidste år lancerede de eksempelvis den nye iMac Pro, hvilket kom ganske bag på journalister i salen – det kunne godt tænkes, at de overvejer samme fremgangsmåde i år – men altså med en “Star” i stedet for en iMac.

iNPUT er som det eneste danske medie til stede i salen når Tim Cook går på scenen, ligesom vi både lægger op til, og følger op på, eventet. Like os på Facebook og få alle nyhederne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.