×
Gadgets

Så døde Essential Phone endelig

Essential Phone, der ellers skulle have revolutioneret smartphones, er afgået ved en stille død

Den skulle have været starten på noget helt nyt – men endte med at blive en skuffelse. I 2017 lancerede Essential deres første – og altså eneste – telefon, PH1. Ideen var simpel – byg den bedste og mest brugervenlige telefon på markedet. Bag firmaet står blandt andet Andy Rubin, som var medopfinder af Android. Han forlod i 2014 Google for at arbejde på ideen om den “perfekte” telefon – det, der altså skulle have været Essntial Phone. Efterfølgende er det kommet frem, at han blev anklaget for at have et “upassende” seksuelt forhold med en medarbejder i sin tid på Google, hvilket kan have været medvirkende årsag til at han forlod firmaet, og den sag har forfulgt ham efterfølgende. Generelt har årene siden han forlod Google været problematiske for Andy Rubin. Og nu dør også drømmen om den perfekte telefon for en af Androids fædre.

Lukker salget ned

Essential PH1 endte altså med at blive firmaets første og eneste telefon. Den kom på markedet i 2017, og var en af de første med “fuld skærm”-designet som nu efterhånden er blevet standard. Men svigtende salgstal betød, at firmaet bag først måtte fyre 30% af deres medarbejdere og dernæst opgive arbejdet med en anden generation Essantial Phone. Efterfølgende har firmaet holdt noget der ligner brandudsalg af deres resterende lager som nu er væk – og der bliver ikke bygget flere telefoner.

Arbejder på “revolutionerende” nyt projekt

Katastrofen med PH1 har dog ikke fået Essential til at give helt op, for åbenbart har firmaet noget, de selv mener er et es i ærmet. I hvert fald har de annonceret, at de nu arbejder videre på det, de kalder et “revolutionerende” nyt projekt. Indtil videre er det meget lidt, der er sluppet ud om det. Rygterne går på, at det er et produkt der vil inkorporere AI i en grad, vi ikke tidligere har set, og Andy Rubin har tidligere påstået, at han og Essential arbejder på en telefon, du ikke behøver at have på dig – den arbejder for dig uden din indblanding.

Der er ingen dato på lanceringen af det nye projekt – faktisk er det nok tvivlsomt, om det nogensinde kommer. Vi ville i hvert fald ikke købe aktier i Essential lige nu.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.