GadgetsTophistorie

Samsung dropper egne chips i sine topmodeller

Når S23-serien udkommer næste år, så bliver det udelukkende med Snapdragon indenbords. Samsung dropper egne Exynos-chips.

Samsungs egen-producerede Exynos-chipsets har været genstand for megen kritik. Vi skrev helt tilbage i 2020 om brugernes utilfredshed. Nu har Samsung taget kritikken til sig og dropper Exynos til fordel for Snapdragon.

I hvert fald på Samsungs topmodeller – herunder Galaxy S23-serien. Det har Qualcomms CEO Cristiano Amon bekræftet, efter rygterne har svirret i en rum tid. Qualcomm er chipproducenten bag Snapdragon.

På Qualcomms nylige præsentation af dets kvartalsregnskab udtalte Amon, “at måden det skal forstås er, at Snapdragon vil sidde i deres [Samsungs] Galaxy-linie. Deres topmodeller”.

I samme moment fortalte Qualcomm også at deres chips, vil være at finde i en større procentdel af Samsungs samlede mængde af telefoner. Det kunne indikere, at Samsung helt vil udfase brug af deres egne chips fremadrettet.

Hidtil har Samsung benyttet sine Exynos-chips i Galaxy-modeller i Europa. I resten af verden har kunderne fået en model, med chippene fra Qualcomms Snapdragon-serier.

Om den nye chipstrategi når at slå igennem, når Samsung præsenterer sine nye Flip- og Fold-modeller den 10. august bliver således spændende. S23-modellerne forventes at blive afsløret ved et event i starten af 2023.

Nyheden kommer ovenpå meldinger om, at Samsung samtidig har oprustet kraftigt i afdelingen, der netop udvikler egne chips. Om overgangen til Snapdragon blot er en midlertidig løsning, til Samsung har egne, nye chips parate, melder historien for nuværende intet om.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.