Teknologi

Brugere til Samsung: Drop jeres underlegne processor

Samsung-brugere fra hele verden vil have koeranerne til at droppe egne chips og bruge Snapdragon i stedet. En underskriftsindsamling skal overtale dem.

Fans fra hele verden har sat deres kontrafej på en underskriftsindsamling, der anmoder Samsung om at stoppe med at bruge Exynos-chippen i deres telefoner. Daniel H, der har startet underskriftsindsamlingen, hævder at Exynos har mistet pusten og er underlegen i forhold til Qualcomm Snapdragon.

Siden 2011 har Samsung gjort brug af to forskellige processorer i deres flagskibsmodeller, afhængig af markedet. I Danmark (og resten af Europa) har vi fået telefoner med Exynos-chippen, der er lavet af Samsung selv. Amerikanerne får samme telefonmodel, men den er i stedet udrustet med Qualcomms populære Snapdragon-processor, der også er at finde i mange af konkurrenternes telefoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Telefoner med Exynos har vist at være langsommere og give kortere batterilevetid,” skriver han blandt andet. Han hævder også, at Exynos er hurtigere til at throttle, hvilket betyder, at processoren kører med højeste ydelse – og det giver overophedning. I løbet af et døgns tid har knapt 7.000 personer skrevet under på anmodningen, men der lader til at vinde hurtigt i popularitet.

Der anmodes samtidig om, at Samsung dropper egne kamerachips og bruger Sonys i stedet. Ligesom processoren findes der nemlig også to løsninger, afhængig af marked her.

En hurtig Google-søgning viser, at det især er den seneste udgave af Exynos 990, der sidder i Galaxy S20’erne der har problemer med at følge med den seneste Snapdragon. Andre mener dog, at Snapdragon-processoren har tendens til at bruge for meget strøm, så batterilevetiden forkortes.

“Samsung, hør os venligst! Vi elsker jeres enheder og ønsker at blive behandlet retfærdigt, så vi kan fortsætte med at nyde dem,” skriver Daniel H.

Hvis du føler trang til at skrive under, kan det gøres på change.org.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button