TeknologiTophistorie

Samsung og AMD vil tage gaming på mobilen til næste niveau

Samsung og AMD vil tage gaming på mobilen til næste niveau. Samarbejdet vil nemlig benytte avanceret grafik-teknologi fra AMD og implementere det i Samsungs kommende Exynos-chip.

Den næste Exynos-chip fra Samsung, vil takket være AMD, inkludere avancerede funktioner såsom ray tracing og variable rate shading. AMD præsenterede dette under Computex-messen i Taiwan. Exynos-chippen vil blive baseret på AMD’s RDNA 2-grafikarkitekur, som blandt andet PS5 og Xbox Series X|S også er bygget på.

“Det næste sted, du finder RDNA 2, vil være i det højtydende mobiltelefonmarked. AMD har indgået et samarbejde med Samsung i flere år, for at fremskynde grafisk innovation på mobilmarkedet. Vi er glade for at kunne meddele, at vi vil bringe custom grafik-IP til Samsungs næste flagskibs mobile SoC, med raytracing og mulighed for variable rate shading. Vi ser virkelig frem til, at Samsung leverer flere detaljer senere på året.” Lyder det fra AMDs administrerende direktør, Lisa Su.

Første chip fra Samsung med AMDs RDNA 2-grafik, forventes at blive Exynos 2200, som skal være drivkraften laptops, tablets og muligvis også smartphones. Det er endnu uvist hvornår chippen lanceres, men flere detaljer vil dog blive afsløret senere på året.

Ifølge flere rygter. skal Samsungs Exynos 2200 chip med AMD-grafik, tage kampen op mod Apples M1 chip. Læs mere om dette i denne artikel: Rygte: Samsung vil lancere konkurrent til Apples M1 chip


Læs også: Xiaomi fremviser 200W HyperCharge-teknologi

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.