Gadgets

Samsung Galaxy S21 – her er, hvad vi ved

Vi har været rundt på nettet og har samlet alle rygterne om den kommende topmodel fra Samsung, Galaxy S21

2020 er kun lige slut før vi får en ny topmodel på gaden fra verdens største producent af telefoner – det lader til, at Samsung også gerne vil hurtigt videre fra 2020 – og den nye Galaxy S21 er deres bud på den topmodel, vi alle gerne skulle ville have i 2021. Samtidig er den naturligvis et svar på både OnePlus’ og Apples seneste topmodeller, der begge har taget salg fra sidste års S20 og presset priserne ned.

Spørgsmålet er så, hvad vi kan vente os fra Galaxy S21. Vi har samlet de rygter der (som altid) fyger på nettet op til lanceringen.

Hvornår kommer Galaxy S21?

Den nye topmodel ventes på gaden i slutningen af januar eller starten af februar. Samsung ventes nemlig at vise dem frem d. 14. januar – som i øvrigt er den sidste dag af det virtuelle CES (Consumer Electronics Show) der ellers normalt ville være blevet holdt i Las Vegas. Men altså ikke i år.

Hvordan ser den ud?

Designet på S21 bliver kun ændret en lille smule – og mest på bagsiden, hvor kameraet i stedet for at stikke ud på det ellers efterhånden obligatoriske “bump” bliver integreret i telefonens krop – hvilket altså giver en helt flad bagside. Linserne kommer til at sidde på en slags afstikker af kanten rundt om telefonen, hvilket faktisk ser ganske nydeligt ud:

I den blå og hvide udgave bliver farven på kameramodulet og kanten rundt i henholdsvis bronze og sølv – mens den sorte og lyserøde udgave bliver samme farve som resten af telefonen. Dermed vil de to førstnævnte også være lettest at genkende som de nye modeller.

Den nye telefon skulle, ifølge Winfuture.de, være helt uden de kurvede kanter som vi ellers har set på topmodellerne fra Samsung de seneste år. Det vil være et kæmpe plus for nogen (ja tak herfra) og et minus for andre. Herunder kan du få et bedre indtryk af den kommende telefon, takket være Twitter brugeren Mauri QHD:

Hvilket kamera får S21?

Kameraet på Galaxy S21 kommer i vid udstrækning til at ligne det fra forrige generation. Lidt ligesom Apple har gjort bliver der en del forbedringer i software, men ikke nogen større hardwareforskelle; eksempelvis består kameraet stadig af en 12 megapixel hovedlinse og 12 megapixel ultrawide. Frontkameraet er ligeledes uændret med en 12 megapixel linse. Zoomlinsen skulle blive en smule mindre end sidste år, men stadig med stort set samme egenskaber.

Hvilken skærm får den?

Ligesom kameraet er der faktisk ikke meget ændre på skærmen, der er en Infinity O 120Hz skærm på 6,2″. Altså ud over, at den ikke er buet – og så at opløsningen bliver sat ned. (Mere om det lidt senere.) Den store Plus udgave af S21 får en 6,7″ skærm. Begge modeller får det nye Gorilla Glass Victus og burde være betydeligt stærkere end de tidligere modeller.

Hvilken processor vælger Samsung?

Som det efterhånden er blevet en vane, så er der forskellige processorer til forskellige markeder når det kommer til Samsungs topmodeller. På disse breddegrader får vi Samsungs egen Exynos 2100, mens de i USA får en Snapdragon 888 SOC. Men hvor vi normalt ville skulle være en smule misundelige fordi Snapdragon processorerne er hurtigere end Exynos, så går rygterne på, at den nye version af Exynos faktisk er hurtigere end Snapdragon 888.

Hvordan bliver batterilevetiden?

Der er flere forskellige rygter i forhold til batterilevetid – men de fleste er enige om, at kapaciteten bliver 4.000 mAh. (4.800 på S21+) Dertil kommer, at Samsung ifølge Android Police forventes at sætte opløsningen ned til fuld HD+, hvilket betyder at skærmen generelt vil bruge mindre batteri. Kombineret med optimeret software kan vi håbe på, at det vil betyde en betydelig forbedring af batterilevetiden – rygter taler om op til 20%, men det er indtil videre rene gætterier, og vi må vente at se hvad Samsung siger d. 14. januar for at blive helt sikre på den del.

Hvad med alt det andet?

Galaxy S21 kommer med 8GB RAM og enten 128 eller 256GB hukommelse, og der bliver mulighed for 25W hurtigopladning. Dog har Samsung lavet samme finde som Apple og har ikke tilføjet en oplader i kassen, så du skal enten bruge den, du allerede har – eller investere i en ny. S21 kommer med Android 11 og deres egen brugergrænseflade OneUI i version 3.1.

Sammen med Galaxy S21 ventes det i øvrigt, at Samsung også lancerer deres nye “Tiles-konkurrent” – hvis det sker, kommer de før de Apple, der længe har rygtedes at være på vej med et tilsvarende produkt.

Giv os et like på Facebook – så får du nyheder om den nye S21 – og vores anmeldelse af den, når den kommer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.