×
Gadgets

Samsung Galaxy Note 8 – her er rygterne!

D. 23 august lanceres Samsungs nye Galaxy Note 8, som på rigtigt mange måder bliver en S8 – men med et par ekstra tricks. Stort set alt er sluppet ud om den nye telefon, og resten bliver altså afsløret i New York i august – hvor iNPUT selvfølgelig er med. Indtil da er her, vi er nogenlunde sikre på, det nye flagskib vil byde på:

Design

Med et Infinity Display er der ikke så meget mere at arbejde med i forhold til design, da skærmen jo nærmest ER designet. Bagsiden bliver formentlig også, ligesom på S8, glas. Desværre virker det ikke til at være lykkedes Samsung at integrere fingeraftrykslæseren i skærmen – så der er altså en fingeraftrykslæser på bagsiden. Og endnu mere problematisk bliver den formentlig placeret fuldstændigt samme sted – hvilket altså vil være en gentagelse af det mest problematiske kritikpunkt af S8 (Se vores anmeldelse her). Der vil også være to kameraer på bagsiden – det kommer vi tilbage til. Desværre vil den hadede kamera pukkel også dukke op på denne telefon.

Skærm

Skærmen vil på stort set alle måder blive tilsvarende den, der sidder på Galaxy S8+ – den skærm, Samsung selv kalder Infinity Display. Det vil altså sige en skærm, der stort set fylder hele forsiden af telefonen. Størrelsen bliver formentlig en del større end S8+ – umiddelbart gætter vi på 6,3 eller 6,4″. Vi regner umiddelbart med en opløsning på 2,960 x 1,440 – men udelukker ikke ægte 4K, hvilket ville være en vigtig forbedring for at få kvaliteten på VR i vejret.

Processor og RAM

S8’s processor er Samsungs egen Exynos 8895 – og vi forventer faktisk, at det er den samme processor, Samsung vil bruge i Note 8, måske i en let tunet udgave. Til gengæld har der været rygter om, at Samsung går fra 4 til 6GB hukommelse. 8895 leverer ydelse nok til at alt kører helt flydende – faktisk er processoren hurtigt nok til, at den fint ville kunne køre en fuld version af Windows 10. Kombineret med 6GB hukommelse får du en telefon med en ydelse, langt de fleste vil være fint tilfredse med ydelsen på Note 8 selv om det er en “genudsendelse” af processoren fra Galaxy S8.

Kamera

Samsungs kameraer er nogle af markedets bedste – det beviste de med S8, der stadig sagtens kan hamle op med de bedste fra konkurrenterne. Med Note 8 opruster Samsung yderligere med et kamera med to linser. Umiddelbart kan de to linser bruges til flere ting, men med en placering over hinanden er det er mest realistisk, at Samsung går efter optisk zoom, ligesom på Apples iPhone 7 Plus. Men hvor iPhone “kun” har 1x zoom, vil Note 8 muligvis have hele 3x zoom, og du vil altså kunne komme meget tættere på motivet. Alternativt er kameraerne både et sort/hvid og et farvekamera som vi også tidligere har set fra andre producenter – bl. a. Huaweis P10 har et tilsvarende setup. Kameraets opløsning bliver 16 megapixel på bagsiden og 8 megapixel på selfiekameraet.

Intern hukommelse

Her forventer vi, at Samsung vælger at lave to modeller – en med 64GB og en med 128GB – præcis som vi så det med S8. Derudover vil det være muligt at tilføje et SD kort på op til 256 GB.

Pris og tilgængelighed

Note 8 bliver ikke billig. Et gæt vil være, at den kommer til at ligge lige omkring 8.000 kr. Samsung plejer at være gode til at tilbyde lidt “ekstra” – i hvert fald i starten. Så du kan forvente at få eksempelvis et VR headset eller et fitness armbånd med i købet. Vi forventer at telefonen er at finde i butikkerne engang i midten af  september.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.