Pixel
Teknologi

Samsung vil låse din telefon op med håndfladen

Håndlæsning plejer at foregå på markedspladser, men står det til Samsung, vil håndens linjer også snart kunne bruges til at låse din mobiltelefon op.

Håndlæsning plejer at foregå på markedspladser, men står det til Samsung, vil håndens linjer også snart kunne bruges til at låse din mobiltelefon op. Samsung har allerede både fingeraftrykslæser, ansigtsgenkendelse og irisscanner i sine topmodeller, men det stopper, heldigvis, ikke koreanerne i at tænke i nye baner. Deriblandt altså håndlæsning.

CNET rapporterer at Samsung for nyligt har ansøgt om patent på et system, hvor brugerens kodeord er indlejret i et billede af personens håndflade; når man peger kameraet mod håndfladen, viser den nogle af karakterne fra kodeordet, så man får et hint om, hvad kodeordet er.

Håndflader er unikke

Ideen er ikke ny. I 2006 skrev David Zhang fra Zhang-City Universitetet i Hong Kong i sin bog Palmprint Authentication, at håndflader er lige så individuelle som fingeraftryk. Han konkluderede i bogen, at håndflader kunne være brugbare i biometrisk teknologi.

Du kan – hvis du har gode kinesisk-kundskaber – læse hele patentansøgningen her.

Det er naturligvis endnu uklart, om teknologien rammer en Samsung-telefon i nærmeste fremtid – hvis overhovedet – eller i hvilken form. Som et enkeltstående oplåsningssystem eller som en metode, der kan minde dig om dit kodeord. Under alle omstændigheder vil teknologien kunne betyde, at Samsung ikke behøver at kopiere versionere Apples Face ID i sin næste topmodel.