Teknologi

Senator vil splitte Apple og App Store ved lov

Amerikansk senator siger at Apple og App Store skal skilles i to separate virksomheder – og det samme gælder Google og Amazon.

Apple har alt for store konkurrencemæssige fordele ved at eje App Store. Det mener i hvert fald den amerikanske senator Elizabeth Warren, der mener, at App Store bør være en selvstændig virksomhed, som ikke drives af Apple. 

Warren forklarer til The Verge, at du ikke samtidig kan drive en forretning, hvor konkurrenter sælger varer og sælge varer selv. Det er konkurrenceforvridende, fordi man ud over alt høste brugernes data også kan favorisere sine egne produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Hvis du driver en platform, hvor andre kommer for at sælge, kan du ikke sælge dine egne varer på platformen. For det første kan du suge data om både købere og sælgere inden du beslutter dig for, hvad du vil sælge. For det andet har du mulighed for – fordi du driver platformen – at give dine egne produkter fordele i forhold til konkurrenternes, siger Elizabeth Warren i et interview med The Verge.

Break Up Big Tech

Men der er ikke kun Apple, Warren har i kikkerten. Under parolen “Break Up Big Tech” lancerede Warren sin kampagne i fredags; en kampagne der også fokuserer på Amazon. Ifølge Warren skal Amazon markedspladsen og produktlinjen Amazon Basics deles op i to separate virksomheder. Det samme gælder Google, hvis søgeaktiviteter skal skilles fra annoncedelen.

Elizabeth Warren sammenligner planerne om at dele de store tech-virksomheder med tiden, hvor jernbanen var dominerende. Hun forklarer, at jernbanevirksomheder fandt ud af, at de ikke alene kunne sælge billetter til toget, men også opkøbe stålproducenter og dumpe prisen for stål – til dem selv, forstås. 

Elizabeth Warren har planer om at blive kandidat til det amerikanske præsidentvalg i 2020 og “Break Up Big Tech”-kampagnen skal uden tvivl skaffe hende opmærksomhed. Flere amerikanske medier mener, at netop Silicon Valley-virksomhederne bliver en varm kartoffel under valget, så Warren bliver næppe den eneste, der vil stille skarpt på tech-giganterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button