×
Gadgets

Siri kan hackes ved hjælp af radiobølger

En gruppe franske forskere har opdaget, at de personlige assistenter Siri og Google Now kan hackes forholdsvis enkelt ved hjælp af radiobølger. Endda på adskillige meters afstand – og uden at der ytres et eneste ord.

Hackere kan få adgang til samtlige de funktioner, som Siri og Google Now har adgang til. Der kan foretages opkald og sendes sms’er. Telefonens browser kan sendes til et malware-site, eller der kan sendes spam og såkaldte phishing-meddelelser via mail, Facebook eller Twitter. Eller som Vincent Strubel, leder af forskningsgruppen, udtrykker det:

“Alt det, du kan gøre med stemmen, kan gøres på afstand og diskret gennem elektromagnetiske bølger.”

Metoden har dog nogle alvorlige begrænsninger. Den virker udelukkende, hvis der tilsluttet et sæt hovedtelefoner (med mikrofon) til mobiltelefonen. Kablet bruges nemlig som antenne til at konvertere elektromagnetiske bølger til elektriske signaler, som telefonen opfatter som lyd fra brugerens mikrofon.

Google Now er desuden en tand mere sikker end Siri, idet man som default ikke kan tilgå Google Now fra låseskærmen. Det kan man med Siri på iPhone, med mindre det slås fra.

Forskerne hører hjemme hos ANSSI, der er et fransk regeringsorgan med fokus på digital sikkerhed. Opdagelsen er siden blevet udgivet af IEEE.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.