×
Guides

Guide: Påskeæg i gadgets og teknologi

De mennesker, der laver dine gadgets og teknologi generelt, gemmer små gaver i deres produkter. Se bare her ...

Nu er det jo påske – og ingen påske uden påskeæg. Vi har støvet nettet igennem for gemte overraskelser i dine gadgets og teknologien generelt. God fornøjelse …

Apple Mighty Mouse
Har du en af de gamle kablede Mighty Mouse, så kan du afsløre, at LED-lampen under bunden holder på en hemmelighed. Hold musen en anelse over bordpladen, så beamer den et billede af et musehoved på underlaget.

Kindle Keyboard
Bliver du træt af at læse bøger på din Kindle Keyboard, kan du trykke Home og holde Alt, Shift og M nede. Så får du mulighed for at spille Minesweeper eller GoMoKu.

Tesla
Elon Musk har lagt adskillige påskeæg ind i styresystemet på sine Tesla-biler. For eksempel kan man dobbelttrykke på ”T” på den centrale skærm, så bliver skærmen hvid og du kan lege med et tegneprogram.

Mac OS X
Har du en Mac-computer, så åben for programmet Terminal. Skriv ’emacs’ og tryk enter. Tryk samtidig på Escape og X og skriv så Tetris. Så kan du spille Tetris på Mac’en. Du kan også skifte Tetris ud med Pong eller Snake. Eller skriv Doctor, så får du adgang til en virtuel psykoterapeut.

Mac OS X Dashboard
Åben Dashboard på din Mac-computer og sørg for at din Vejr-widget er aktiv. Klik på vejr-ikonet mens du holder Alt og Command-knapperne nede; så skifter lokationen til ”nowhere”. Tryk gentagende gange, så kan du cykle gennem alle vejr-ikoner.

Android
Google har bygget adskillige påskeæg ind i Android-styresystemet. Gå ind i Indstillinger -> System -> Om og tryk et par gange på ”Android-version” – så bliver du præsenteret for et billede, der er forskelligt for hver Android-version.

Tryk adskillige gange på billedet, der popper frem, så får du endnu en overraskelse …

OnePlus 3 / 3T
Tænd op under lommeregneren, skriv ’1+’ og tryk på =-knappen, så får du en simpel marketingsbesked …

Facebook Messenger
iPhone og Android-brugere kan spille basketball direkte i Messenger app’en, ved at sende en basketball-emoji i en samtale og så trykke på emojien. Voila, så får du et basketball-net på skærmen.

Youtube
Prøv at parkere musemarkøren over en video, du afspiller, og skriv så ”awesome” på tastaturet. Så sker der … et eller andet … med farverne på afspilningsindikatoren. Tip: Stroboskop.

Wikipedia
Morsomme bidragsydere har naturligvis lagt et påskeæg ind på det opslag, der handler om påskeæg (Easter egg (media), red.). Klik på pindsvinet på det bærende billede …

IMDB
Søg på ”This is spinal tap” og bemærk, hvad der sker med karakterskalaen …

Google
Søg på ”askew”, så bliver skærmbilledet … skævt.

Google (Breakout)
Gå ind på Googles billedsøgning og søg på ”Atari Breakout”. Ja, så kan du spille det klassiske spil, direkte på skærmen.

Google (Zerg Rush)
Lav en søgning på ”zerg rush”, så invaderes din skærm af 0’er, der æder dine søgeresultater. Du kan ”skyde” dem med musen, men du kan aldrig vinde. Titlen er hentet fra Starcraft-spillet.

Siri
Apples digitale assistent er ikke uden humor. Spørg for eksempel om disse:

Hvad er meningen med livet?
Har du en kæreste?
Hvad kom først, hønen eller ægget?

Har du fundet flere sjove, tech-relaterede påskeæg? Så del dem med os og andre læsere i kommentarfeltet nedenfor. Du kan registrere dig her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.