×
ElbilerTophistorie

Snart åbner Tesla den næste Supercharger V4 i Europa

Nu begynder Supercharger V4 ladestationerne at sprede sig. Og det ser ud som om, Tesla forkæler Europa i den henseende.

I marts åbnede Tesla for den første af sine Supercharger V4 ladestationer i den hollandske by Harderwijk. Men inden længe åbnes der for nummer to, og den kommer også til at ligge i Europa. Nærmere bestemt den franske by Riom, der ligger et par hundrede kilometer syd for Paris.

Den nye generation af Superchargere byder på nyt design med længere kabler og – på sigt – hurtigere opladning. Stationerne vil typisk være overdækket med et tag, belagt med solpaneler. Således også stationen i Riom.

De længere kabler kommer som en gave til ikke-Tesla-ejere, der gerne vil lade op ved stationerne, og ikke behøver at holde i sære positioner for at kablet kan nå bilens ladestik. En anden fordel er, at CCS-stikket er bygget ind i selve ladestanderen, så ikke-Teslaer ikke behøver adapter.

Ladeeffekten på Supercharger V4 ligger i første omgang på 250 kW, men Tesla lover, at den øges på sigt. De har ikke officielt meldt ud, hvad den maksimale effekt på systemet er, men ifølge mærkater på laderen i Holland, er den på 600 kW (1.000V og 615A). Der er dog konsensus om, at Tesla næppe vil åbne sluserne for mere end 350 kW.

Supercharger V4-stationen i Riom, Frankrig (Foto: Laurent Guigon, Twitter).

Præcis hvornår den nye Supercharger V4 station i Riom åbner, oplyses ikke. Tesla fortæller blot, at de åbner nye V4-stationer “i andet halvår af 2023”.

Vi kan jo håbe på, at der er en V4-station mellem den 10-11 nye ladestationer, Tesla forventer at åbne herhjemme inden årets udgang.

Læs også: Tesla er ved at vinde lademarkedet i USA.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.