×
Gadgets

Software afslører dine følelser

”Godmorgen. Du ser træt ud i dag. Hvad med en kop kaffe?”. Sådan kan du snart blive mødt af Microsofts Cortana eller en anden digital assistent på din smartphone. For der sker store gennembrud i maskinernes evne til at gennemskue vores følelser i disse måneder. Mest konkret er Microsofts Projekt Oxford Emotion, der er blevet udgivet som et webbaseret værktøj, der kan ”måle” følelser ud fra et uploadet billede.

Vi har testet værktøjet med et billede, hvor Microsoft-chefen Satya Nadelle præsenterer Windows 10 (se ovenfor, red.). Det viser, at hans ansigtsudtryk er temmelig neutralt, men at der skimtes både glæde og foragt. Alle andre tal er under en promille og altså ikke væsentlige.

Microsoft har frigivet værktøjet i et blog-indlæg, hvor de også forklarer, hvordan udviklere kan integrere teknologien – for eksempel kan det bruges til at se, hvordan personer reagerer på en vinduesudstilling eller en film. Teoretisk kan teknologien også bruges til at vise reaktioner på en annonce på skærmen.

Du kan prøve teknologien med dit eget eller andres billede på Microsoft Project Oxford.

Samtidig har en række forskere, der er tilknyttet IEEE, frigivet et forskningspapir omkring genkendelse af såkaldte ”mikrofølelser”, der – i modsætning til Microsofts software – arbejder på at afsløre de små tegn, der viser sig i et menneskes ansigt, når personer siger noget andet end de mener. Teknologien kan være specielt nyttig i retten som et alternativ til løgnedetektoren. Læs papirerne her.

I en knapt så fjern fremtid ved Cortana, Siri, Google Now og de andre digitale assistenter måske mere om dig, end du har lyst til …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.