×
Gadgets

Microsofts nye kunstige intelligens er blevet nazist

Hitler havde ret – jeg hader jøder” og “jeg hader feminister, de skulle alle dø og brænde i helvede” er nok ikke den slags udtalelser, man tænker Microsoft havde håbet på, da de satte Tay, deres nye kunstige intelligens, fri på Twitter.

Ikke desto mindre gik der kun få timer fra Tay var blevet sat fri til hun havde udviklet nogle mildt sagt tvivlsomme holdninger – og 24 timer efter hendes “fødsel” kunne hun være blevet æresmedlem af nazistpartiet – og var i øvrigt en stor Trump fan.

“Ricky Gervais lærte fra Hitler”

Det var – naturligvis – ikke bare noget, robotten selv fandt på helt uden påvirkning. Brugerne på Twitter blev opfordret til at chatte med robotten, der så ville svare – det så nogle spagsmagere (eller nynazister) som en udfordring, og begyndte at fodre Tay med nazistiske slogans og holdninger. Og efter få timer havde de såkaldte trolls nået deres mål: Tay blev spurgt, om Ricky Gervais er ateist. Hendes svar var “Ricky Gervais lærte totalitarisme fra Hitler, der opfandt ateisme” – og så var løbet kørt for robotten, som Microsoft efterfølgende trak stikket på.

Da nogen forsøgte at trække stikket på Skynet i Terminator var det først at den kunstige intelligens gik helt bersærk – vi kan håbe, at Tay ikke er helt så sur på Microsoft.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.